Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wint triatlete de Laureus World Sportswoman prijs?
Daniela Ryf opnieuw wereldkampioene in Hawaii (foto: Ingo Kutsche)
Nieuws

Wint triatlete de Laureus World Sportswoman prijs?

Daniela Ryf is zojuist genomineerd voor de Laureus World Sportswoman of the Year verkiezingen. ,,Echt geweldig nieuws, ik heb het net gehoord. Wauw, ik voel me zo trots en opgewonden”, aldus de Zwitserse in een eerste reactie. Ze is de eerste triatleet ooit die genomineerd is voor de prestigieuze prijs.

De Laureus World Sportswomen of the Year Award wordt ieder jaar uitgereikt aan ‘de beste sportvrouw van het jaar. ,,Het is zo’n grote eer om als triatleet genomineerd te zijn, zeker naast dit soort geweldige vrouwen. Ik ben echt heel blij en gemotiveerd om door te gaan,” vertelt Daniela.

Op 18 februari wordt de Award uitgereikt in Monaco. Ryf – die in 2018 voor de vierde keer Wereldkampioen Ironman op Hawaii werd en ook haar titel bij het Wereldkampioenschap Ironman 70.3 prolongeerde– neemt het dan op tegen de Amerikaanse turnster Simone Biles, de Roemeense tennisster Simona Halep, de Duitse tennisster Angelique Kerber, de Amerikaanse skiester Mikaela Shiffrin en de Tsjechische skiester/snowboardster Ester Ledecka.

Vanzelfsprekend wordt er ook een sportman van het jaar gekozen. Die strijd gaat tussen de Servische Novak Djokovic (tennis), Britse Lewis Hamilton (Formule 1), Amerikaanse LeBron James (basketbal), Keniaanse Eliud Kipchoge (atleet), Franse Kylian Mbappé (voetbal) en Kroatische Luka Modric (voetbal).

Het is de allereerste keer in de geschiedenis van de Laureus World Sports Awards (die bestaat sinds 2000) dat een triatlete genomineerd wordt. Vorig jaar wonnen Roger Federer en Serena Williams de verkiezing.