Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Gecontroleerd sporten” – De Pain Cave van Thierry Matthys
De Pain Cave van Thierry Matthys (foto: Thierry)
Pain Cave

“Gecontroleerd sporten” – De Pain Cave van Thierry Matthys

Onze derde Pain Cave van onze nieuwe reeks bevindt zich in Knokke. En we moeten zeggen, Thierry Matthys heeft zijn best gedaan. De tweevoudige Challenge Almere finisher heeft er een echt krachthonk van gemaakt. Maar dat heeft ook een extra reden. “Sinds half september 2018 zijn hartritme stoornissen vastgesteld bij mij. Ik houd er van om gecontroleerd te sporten om de HF in de gaten te houden…”

Vastgoedmakelaar Thierry Matthys heeft al een aantal mooie triatlons op zijn palmares staan. Hij finishte twee keer in de volledige Challenge van Almere-Amsterdam, deed vijf halve triatlons en een 35-tal kwarttriatlons. Je vindt hem in de winter vooral in zijn pain cave, die hij op zolder gebouwd heeft. “Ik train op een afgewerkte zolderruimte met eigen ventilatie systeem. Maar als het nodig is, heb ik ook nog een extra losse ventilator.”

Trainingen tussen 1 en 2 uur

Thierry beperkt zijn trainingen in tijd en houdt het op het gebied van nutrition redelijk spartaans. “Ik werk trainingen af tussen 1 uur en  maximum 2 uur en neem in die periode geen voeding. Ik drink wel voldoende water. Daarvoor zit er een bidon met water in de fietshouder met een slangetje en een tweede bidon staat klaar aan de kant.”

Sport kijken, ook voetbal

Niets zo leuk als je zelf aan het sporten bent om naar een spelletje te kijken blijkbaar 😉 Thierry kijkt namelijk ook naar voetbal op training. “Ik heb in de Pain Cave een TV staan, een laptop met films op een externe harde schijf en een soort Netflix binnen handbereik. Ik moet toegeven dat ik dit wel nodig heb want trainen op de rollen of de cross-trainer gaat snel vervelen. Daarnaast kijk ik ook veel naar sport, en ja, ook naar voetbal, tijdens trainingen.”

Hartritmestoornissen

Sinds deze winter brengt Thierry meer tijd door in de Pain Cave. Dat heeft een speciale reden, zo blijkt. “Ik houd er van om zoveel mogelijk buiten te sporten, maar door klimaat, werkomstandigheden, en familiale redenen zijn we soms genoodzaakt om binnen te trainen. Sinds half september 2018 heb ik de diagnose van hartritme stoornissen gekregen. Ik heb ondertussen twee keer een ablatie ingreep gehad. Sindsdien houd ik er van om even gecontroleerd te sporten om de HF in de gaten te houden,” aldus Thierry.

Set-up van Thierry:

Pain CaveZolderkamer
Smart Trainer/RollenSmart Trainer: Tacx Iflow
FietsRacefiets: Klein Aura X
(met aangepaste achterband voor de rollen)
VerkoelingExtra ventilator standby
NutritionOp de fiets: water
LuisterenSport
KijkenTV, laptop, Netflix en sport, inclusief voetbal
Training GameiFlow
SeizoenZoveel mogelijk buiten
Extracross-trainer, roeitrainer, buikspierbank,
krachthonk, springtouw, foam roller,
harde mat en Polar Vantage

Stuur je eigen pain cave naar 3athlon.be

Voor het vervolg van deze reeks zijn we op zoek naar de leukste pain caves van 2019. We hebben er ondertussen al een paar in kaart gebracht. Stuur ons snel een foto door van jouw pain cave om onderstaande kaart te vervolledigen. Voeg er een woordje uitleg over ventilatie, voeding, muziek, entertainment, apparatuur en locatie (stad is voldoende, privacy, weet je wel). En wie weet wordt jouw pain cave het onderwerp van onze volgende aflevering…

Om de pain caves op de kaart te zien, zoom je in door te scrollen. Op de oranje gekleurde steden kan je dan doorklikken naar de pain caves…

Eerdere afleveringen

“Happy Hardcore Classics” – De Pain Cave van Tom Verelst

“Ook bij slecht weer in de zomer” – De Pain Cave van Sophie Van Hulle