Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wouter Wuilmus: “Nu maar hopen op regen voor BK cross duatlon in Retie…”
Wouter Wuilmus wint in Waalwijk (foto: 3athlon.nl)
Duathlon

Wouter Wuilmus: “Nu maar hopen op regen voor BK cross duatlon in Retie…”

Wouter Wuilmus won zondag zijn tweede Nederlandse cross duatlon op rij. Na eerdere winst in Etten-Leur was hij nu de beste in Waalwijk. Onze collega’s van 3athlon.nl haalden Wouter voor hun camera. En Wouter lichtte bij ons nog toe dat hij nu uitkijkt naar het BK in Retie, al hoopt hij daar op andere omstandigheden. “Van mij mag het regenen in Retie, al houd ik er vooral rekening met 1 man voor de titel: Geert Lauryssen…”

Claudia Striekwold en Wouter Wuilmus voor de camera van 3athlon.nl

Wouter Wuilmus is de man in vorm, maar zondag kreeg hij het niet cadeau in Waalwijk. “Joep Staps liep erg hard,” reageert Wouter. “En ik had op de fiets snel een kloofje maar hij bleef ook goed door rijden. Ik ben toch stevig moeten doorgaan. Met afstanden van 8 km lopen, 20 km fietsen en 4 km lopen, moet je toch net anders indelen. De vorm zit wel goed en vooral, ik heb weer wat betere nachtrust nu de kids beetje ouder zijn. Maar ik ben me op dit moment vooral goed aan het amuseren en de rest komt dan wel,” lacht Wouter.

Over een paar weken staat er een belangrijke opdracht op het programma, het BK cross duatlon in Retie. Dat wordt een goede waardemeter. “Ik ga proberen nu wat toe te werken naar Retie, waar het dit jaar eens goed mag regenen voor mij,” legt Wouter uit. “Maar ik houd er geen rekening mee dat ik daar de nationale titel kan pakken. Schrijf alvast maar 1 naam op in Retie: Geert Lauryssen,” aldus Wouter.