Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Afzien zoals in Frankfurt 2015” Danek Aerden over 70.3 IM Thailand
Danek Aerden zoekt verkoeling in de 70.3 Ironman Thailand (foto: Danek Aerden)
Nieuws

“Afzien zoals in Frankfurt 2015” Danek Aerden over 70.3 IM Thailand

Danek Aerden was zondag de beste Belg in de 70.3 Ironman van Bangsaen in Thailand. De triatleet van de militaire ploeg droomde stiekem van een top-5 plaats in zijn age group. Het werd een achtste plaats na een enorm zware wedstrijd. “De wind maakte het lastig en de hitte was te vergelijken met de Ironman van Frankfurt in 2015…”

Danek was de beste Belg in Bangsaen. Hij werd 49ste overall in 5u03’28, goed voor de achtste plaats in de M45 categorie. Wim Martens werd 79ste in 5u17’18 (12de M45), Sebastien Vermast 160ste in 5u36’44, Yannis Janssens 177ste in 5u39’13 en Peter Gille finishte ook onder de zes uur. Hij werd 193ste in 5u41’43.

In 2015 was Danek een van de deelnemers aan een loodzware Ironman Frankfurt, die geteisterd werd door extreme temperaturen en waarin twee atleten bezweken. Deze 70.3 Ironman Thailand kwam voor hem in de buurt. “Dit was afzien, niet normaal,” vertelt Danek ons vanuit Thailand. “De hitte deed me terugdenken aan Frankfurt 2015. Dat was ook een echte hel. En ik bleek niet de enige die hier heeft afgezien.”

Danek Aerden met de Nederlander Mark Wilson in Thailand (foto: Danek Aerden)

De toon voor de dag werd al gezet in het zwemmen. “Het zwemmen was al een gevecht door de wind. Bovendien bleek het fietsparcours toch niet echt vlak en de wind bleef zijn ding doen. Ik had het ook nog eens moeilijk om mijn drinken binnen te houden en had constant oprispingen.”

“Bij het lopen voelde ik mij uiteindelijk leeg. Ik dacht alleen nog aan het halen van de finish. Dit was echt afzien. Ik werd toch nog 8ste in mijn age group en ben weer een mooie ervaring en medaille rijker. Nu even nagenieten en dan weer inpakken voor de terugreis naar België,” aldus de triatleet van de Belgische nationale militaire ploeg.