Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Reserves moeten aan de slag bij Belgian Hammers door ziekte en blessure
Marten Van Riel in de WTS race van Abu Dhabi in 2019 (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Reserves moeten aan de slag bij Belgian Hammers door ziekte en blessure

Door buikgriep een dag voor de wedstrijd kon Marten Van Riel niet voluit gaan en moest Jelle Geens opgeven in de eerste World Triathlon Series triatlon van 2019 in Abu Dhabi. Later op de dag bleek ook dat Claire Michel niet voluit was kunnen gaan door de gevolgen van haar eerdere blessure deze winter. Daardoor wordt de samenstelling overhoop gegooid bij de Belgian Hammers, onze nationale Mixed Team Relay ploeg die zaterdag in actie komen in de eerste MTR race van het seizoen. En zo krijgen we zaterdag Hanne De Vet, Jolien Vermeylen en Christophe De Keyser in actie. “Maar we zijn nog niet zeker of Jelle of Marten als vierde atleet kunnen starten,” liet bondscoach Nick Baelus ons weten.

Niet zeker of Jelle of Marten starten

Wij spraken met een teleurgestelde bondscoach in Abu Dhabi. “Er is flink wat ontgoocheling, ja,” vertelt Nick. “Marten en Jelle zijn de dag voor de wedstrijd ziek geworden en dat betaal je cash op dit niveau. Bovendien had Claire ook nog wat last van haar eerdere voetblessure. Daarom hebben we besloten om de reserves in te schakelen. Claire komt al zeker niet in actie.”

Claire Michel zelf ontgoocheld maar blij voor teammaatje Spivey (foto: ITU/Tommy Zaferes)

Hanne De Vet start

Het ziet er naar uit dat Hanne De Vet de start zal nemen, maar of België ook zal finishen, is nog even afwachten. “Het is inderdaad nog even afwachten hoe Marten en Jelle herstellen. We gaan sowieso Hanne laten starten. Christophe De Keyser zal haar aflossen en dan volgt Jolien Vermeylen als tweede vrouw.

Drie reserves ervaring laten opdoen

“En dan is het afhankelijk welke van de twee jongens nog hersteld geraakt. We zijn op dit moment niet zeker of 1 van hen kan starten, maar op deze manier kunnen we de andere drie toch laten racen en wat ervaring opdoen op het allerhoogste niveau,” aldus de bondscoach. Vorige week moest ook die andere Belgian Hammer, Valerie Barthelemy, afhaken na een gebroken heiligbeen.

De Mixed Team Relay race start zaterdag om 12u06 plaatselijke tijd in Abu Dhabi. Bij ons is het dan 9u06. Je kan de race live volgen op het vernieuwde triathlonlive.tv. 23 ploegen van 4 triatleten nemen deel. België start met nummer 12.