Geen topresultaten voor Belgen in World Cup triatlon Mooloolaba
Grote kopgroep met 2 Belgen in Mooloolaba (foto: 3athlon.be)

Topfavoriet Tyler Mislawchuk heeft de ITU World Cup triatlon in Mooloolaba gewonnen, de tweede wereldbeker race van 2019. Belgische triatleten Erwin Vanderplancke en Noah Servais maakten deel uit van de grote kopgroep van een vijftigtal triatleten maar konden zich helaas deze keer niet doorzetten in het snelle loopnummer. Bij de vrouwen won Ashley Gentle.

Belgen mee met grote kopgroep

De Canadees Tyler Mislawchuk kwam na 750 meter als leider uit het water met heel wat triatleten op heel korte achterstand op 1 lint achter hem. Myslawchuk wisselde snel en ging ook op de fiets aan de leiding. Hij kreeg al snel het gezelschap van een dertigtal koplopers, met daarbij Erwin Vanderplancke. Die verloor slechts 14 seconden in het zwemmen en zat goed in de wedstrijd.

Onze tweede Belgische triatleet Noah Servais kwam als 31ste uit het water op 26 seconden. Ook hij kwam vooraan mee aansluiten in een enorme kopgroep van 52 mannen. Niemand slaagde erin om weg te geraken zodat alles zou aankomen op het lopen. Ook daarin bleek Tyler Mislawchuk duidelijk de sterkste.

Vanderplancke valt uit

De Belgen hadden geen superdag helaas. Erwin Vanderplancke, in de eerste wereldbeker race van het seizoen in Zuid-Afrika nog achtste, had last van een blessure en stapte rond halfweg uit de wedstrijd. Zo bleef voor ons land alleen Noah Servais over. Hij was samen met Vanderplancke in het midden van het pak beginnen lopen. Noah werd 33ste in een tijd van 53’44 op 1’29 van winnaar Mislawchuk. De Australiër Brendan Copeland werd tweede en de Duitser Valentin Wernz derde.

Gentle voor eigen volk

Ashley Gentle wint in Mooloolaba (foto: ITU)

Bij de vrouwen won Ashley Gentle voor eigen volk. Ze was de enige vrouw die onder 17 minuten liep op de 5 km en won na een snelle wedstrijd in 58’15. Zes seconden later kwam de Amerikaanse Renee Tomlin als tweede binnen. De Italiaanse Angelica Olmo werd derde. Er namen geen Belgische vrouwen deel in Australië.