Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Carte blanche van vrouwlief – de Pain Cave van Lukas Bosmans
Pain Cave

Carte blanche van vrouwlief – de Pain Cave van Lukas Bosmans

Wat als… je als atleet je eigen zin mag doen met de inrichting van ruimtes in de woonst? Of wat als… vrouwlief het beu is dat allerhande sportmateriaal rondslingert in huis? Het is een kwestie van perceptie, maar wel eentje die goed heeft uitgedraaid voor Lukas Bosmans.

Half jaar arbeid

We begeven ons naar Tremelo, waar de TDL atleet met plezier tuinoppervlakte heeft opgeofferd om zijn eigen fitness ruimte te maken. 22m² aan triatlonplezier, 2m² voor vrouwlief, al mag ook zijn gebruik maken van de toestellen voor haar postnatale oefeningen. “Sinds september heeft mijn vrouw haar fiat gegeven om een chalet in de tuin neer te poten. Vandaag (gisteren, red.) heb ik eindelijk de laatste hand kunnen leggen aan de afwerking er van,” licht Lukas toe.

Motivatie en strijdlust

Net als in de Pain Cave Mets-Vanclooster heeft ook Lukas een een numberwall naast de rollen gezet. Bij onze redactie hebben we iets gelijkaardig: badmutsen aan het toilet; zo zie je maar waar de meeste motivatie vereist is.

Maar Lukas gaat nog een stapje verder… Boven de werkbank prijken, terecht, de truien van zijn drie Belgische titels. Belgische titels zegt u? Inderdaad, Lukas is drievoudig Belgisch Kampioen Beermile – een niet te onderschatten prestatie. En dat deze kampioen strijdlustig is, bewijst ook de miniatuur Rocky naast de rollen.

Let me tell you something you already know. The world ain’t all sunshine and rainbows.

Rocky Balboa

Sluiers en tipjes

Buiten (veel) fietsen fietsen is de Bosmans-Pain Cave ook uitgerust als een halve fitnesszaal. Niet enkel vinden we er een loopband terug, ook een professionele stabilisatiemat geleverd door Ikea en weerstandbanden.

Verder geeft Lukas ons de ideale gelegenheid om een nieuwigheid aan te kondigen. Zijn persoonlijke fitness bevat een DST (Domyos Suspension Trainer, de Decathlon variant van een TRX) en een Tomchoo foamroller. Wilt het nu toch wel lukken dat we in de nabije toekomst ook rond die twee zaken projecten gaan doen?

Set-up van Lukas:

Pain CaveTuinchalet 2.0
Smart Trainer/RollenTacx Flux
FietsEddy Merckx SanRemo 76
Eddy Merckx Lugano68
Scott Scale
Earlyrider – compatibel met de loopband
VerkoelingIndustriële AEG ventilator
NutritionWCup – op de fiets, tenzij je graag een
tafel meezeult op wedstrijd
LuisterenYouTube
KijkenZwift, YouTube, RedbullTV en Sporza
Training GameZwift
SeizoenAll round – van specifieke ERG
blokkentrainingen over losfietsen
tot lange duurritten
ExtraIkea stabilisatiemat, Loopband, gewichten,
DST, foamroller

Stuur je eigen pain cave naar 3athlon.be

Voor het vervolg van deze reeks zijn we op zoek naar de leukste pain caves van 2019. We hebben er ondertussen al een paar in kaart gebracht. Stuur ons snel een foto door van jouw pain cave om onderstaande kaart te vervolledigen. Voeg er een woordje uitleg over ventilatie, voeding, muziek, entertainment, apparatuur en locatie (stad is voldoende, privacy, weet je wel). En wie weet wordt jouw pain cave het onderwerp van onze volgende aflevering…

Om de pain caves op de kaart te zien, zoom je in door te scrollen. Op de oranje gekleurde steden kan je dan doorklikken naar de pain caves…

Eerdere afleveringen

Echte ‘Ironmen’ of gewoon nieuwe mannen? – De Pain Caves van Jeffrey en Jurgen

Liefde en leed delen in dezelfde ruimte – De Pain Cave van Tom en Lore Mets

“De kamer van de dochter hergebruiken” – De Pain Cave van Marc Stremus