Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Recovery on point – de Pain Cave van Pascal Trouvé
Pain Cave

Recovery on point – de Pain Cave van Pascal Trouvé

Het waasland, thuis van Reynaert de Vos, de polders aan de Westerschelde, de dijken van de Schelde en Pascal Trouvé. Voor deze aflevering van de Pain Cave zakken we af naar Kieldrecht, een deelgemeente van Beveren op de grens met Nederland. Wat we daar aantreffen wijst niet enkel op gedisciplineerde trainingen, maar minstens even zeer op het belang van een goed herstel.

Garage 2.0

De Pain Cave van Pascal bevindt zich in zijn garage. Met alles wat daar staat lijkt het ins dat er geen plaats meer over is voor een wagen. De meervoudige IM Kona finisher heeft alles in huis gehaald om aan het Belgische weer (en tegenwoordig ook wind) te kunnen ontsnappen.

Geen smarttrainer of rollen in deze Pain Cave, maar wel de toegewijde CycleOps 400 Pro met de Phantom 5 upgrade. Een prijskaart beduidend boven de gemiddelde fiets, maar we zijn nog niet rond. De indoor trainer heeft een extraatje meegekregen: PowerCranks. Laat ons even kort door de bocht gaan en stellen dat deze setup labo-waardig is?

Ook voor het lopen heeft Pascal geïnvesteerd om te kunnen ontsnappen aan Anuna De Wever’s ergste nachtmerrie. Even doodleuk een Life Fitness Platinum Discover in huis halen. En bij voorkeur de versie met ingewerkte tablet, om rechtstreeks Netflix te kunnen streamen tijdens het lopen.

Recovery is key

Naast wat de meesten onder ons een natte droom van uitrusting zullen vinden heeft Pascal ook het nodige voorzien om na Pain Cave sessies voldoende herstel in te kunnen bouwen. Wanneer we het lijstje opsommen zou je kunnen denken dat het om een kinesist gaat, maar niets is minder waar. In het dagelijkse leven is Pascal grafisch en digitaal ontwerper.

Aanwezig in deze opgewaardeerde garage vinden we, onder andere, een reeks gewichten, fitness banken, swissballs en balansboards. Daarnaast is er ook de nodige aandacht geschonken aan massage – of tenminste zelfmassage, zo is er ook Theragun G2. En als dat allemaal nog niet genoeg is, werd de garage ook nog voorzien van een Red Cord, een TRX en als kers op de taart de Normatec Recovery.

Set-up van Pascal:

Pain CaveGarage 2.0
Smart Trainer/RollenCycleOps 400 Pro, Phantom 5 met PowerCrank
FietsIndoor Trainer
VerkoelingDyson Pure Cool
Nutrition
Luisteren
KijkenNetflis en Plex Movie Server op AppleTV
Training GameIndoor Trainer: Rouvy
Treadmill: Halo Fitness Cloud
SeizoenTijdens de winter alles indoor.
Tijdens de zomer bij slecht weer of voor
specifieke sessies.
ExtraRed cord, TRX, Swissbal, balansbord,
gewichten Finnlo verstelbaar tot 32kg,
fitness bank, fitness mat, Normatec Recovery
en Theragun G2

Stuur je eigen pain cave naar 3athlon.be

Voor het vervolg van deze reeks zijn we op zoek naar de leukste pain caves van 2019. We hebben er ondertussen al een paar in kaart gebracht. Stuur ons snel een foto door van jouw pain cave om onderstaande kaart te vervolledigen. Voeg er een woordje uitleg over ventilatie, voeding, muziek, entertainment, apparatuur en locatie (stad is voldoende, privacy, weet je wel). En wie weet wordt jouw pain cave het onderwerp van onze volgende aflevering…

Om de pain caves op de kaart te zien, zoom je in door te scrollen. Op de oranje gekleurde steden kan je dan doorklikken naar de pain caves…

Eerdere afleveringen

Carte blanche van vrouwlief – de Pain Cave van Lukas Bosmans

Echte ‘Ironmen’ of gewoon nieuwe mannen? – De Pain Caves van Jeffrey en Jurgen

Liefde en leed delen in dezelfde ruimte – De Pain Cave van Tom en Lore Mets