Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Echte ‘Ironmen’ of gewoon nieuwe mannen? – De Pain Caves van Jeffrey en Jurgen
Pain Cave

Echte ‘Ironmen’ of gewoon nieuwe mannen? – De Pain Caves van Jeffrey en Jurgen

Zaterdag, specialdag. Althans in de Pain Cave rubriek, want vandaag bezoeken we niet één, maar twee atleten. Enerzijds gaan we naar Eernegem, West-Vlaanderen, op bezoek bij Jeffrey Sanders, anderzijds trekken we van de parking naar ’t stad bij Jurgen Krupp in Antwerpen.

Op het eerste zicht hebben beide atleten weinig met elkaar gemeen. Op het tweede zicht trouwens ook niet. Een detailblik in hun Pain Cave geeft wel weer dat beide atleten praktisch ingesteld zijn en met huis-, tuin- en keukenmiddelen hun Pain Cave weten te equiperen. Insert strijkplank.

De kleine kolonel

Naamgenoot van The Colonel, fervent Zwifter én een Canyon. We zouden spontaan links beginnen maken naar hardrijders, maar The Colonel rijdt op een Wahoo Kickr terwijl onze Sanders een Tacx Neo tussen het frame geschoven heeft.

Als we ons niet vergissen heeft een Tacx wel een riser blok nodig onder het voorwiel, of is hier iemand stiekem aan het trainen op afdalen?

Houd u in stilte bezig!

Jurgen Krupp is één van die weinige aanhangers van trainen in ijzige stilte. Buiten het geluid van de occasionele serie of film, geen muziek – mooie manier om de buren te vriend te houden wel.

Als onze ogen ons niet bedriegen zien we een Tacx Genius geïnstalleerd staan. Vergis u niet, ondanks geen direct drive te zijn is dit wél een smarttrainer.

Stuur je eigen pain cave naar 3athlon.be

Voor het vervolg van deze reeks zijn we op zoek naar de leukste pain caves van 2019. We hebben er ondertussen al een paar in kaart gebracht. Stuur ons snel een foto door van jouw pain cave om onderstaande kaart te vervolledigen. Voeg er een woordje uitleg over ventilatie, voeding, muziek, entertainment, apparatuur en locatie (stad is voldoende, privacy, weet je wel). En wie weet wordt jouw pain cave het onderwerp van onze volgende aflevering…

Om de pain caves op de kaart te zien, zoom je in door te scrollen. Op de oranje gekleurde steden kan je dan doorklikken naar de pain caves…

Eerdere afleveringen

Podium Velofolies of binnenskamers – de Pain Cave van Brecht Gravensteyn

Liefde en leed delen in dezelfde ruimte – De Pain Cave van Tom en Lore Mets

“De kamer van de dochter hergebruiken” – De Pain Cave van Marc Stremus

“Gecontroleerd sporten” – De Pain Cave van Thierry Matthys

“Ook bij slecht weer in de zomer” – De Pain Cave van Sophie Van Hulle

“Happy Hardcore Classics” – De Pain Cave van Tom Verelst