Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kasper Lagae stoot op sterke Louis Naeyaert in Kortrijk, Adam klopt Couckuyt
Triatlon Kortrijk 2019: zwemmen tussen rijen supporters (foto: Peter Croes)
Nieuws

Kasper Lagae stoot op sterke Louis Naeyaert in Kortrijk, Adam klopt Couckuyt

In een uitverkochte kwarttriatlon van Kortrijk hebben Stefanie Adam en Louis Naeyaert de overwinning behaald zondag. Louis Naeyaert remonteerde in het lopen een sterke Kasper Lagae. Bij de vrouwen kregen we een tweestrijd tussen Ine Couckuyt en Stefanie Adam.

Het zwemmen werd verplaatst naar de binnenstad en dat leverde een ongeziene sfeer op met honderden supporters langs de kant om de triatleten aan te moedigen. Bij de vrouwen legde Ine Couckuyt de duizend meter zwemmen in 12’22 als snelste af. Ze nam vijftig seconden op Lies Vermont. Favoriete Stefanie Adam verloor 1’14 en moest stevig in de achtervolging.

Stefanie Adam sterkste fietster

Op de fiets knalde Stefanie Adam het gat dicht en ze ging op en over Ine Couckuyt. Die verloor uiteindelijk nog twee minuten op de 3MD-triatlete maar na de wissel begon Ine met een sterk loopnummer stevig in te lopen op Stefanie. Ine Couckuyt liep meer dan een minuut sneller maar het verschil was te groot. Stefanie Adam pakte de overwinning in 2u06’56. Ine Couckuyt werd op 47 seconden tweede. Margot Vandekerkhove haalde het in de strijd voor de derde plaats tegen Jonie Vanhoutte in 2u09’00.

https://twitter.com/JeroenSap/status/1140270490466037761

Drie topfavorieten bij de mannen

Bij de mannen waren alle ogen gericht op topfavorieten Kasper Lagae, Sven Vandenbroucke en Louis Naeyaert. Na de 1.000 meter zwemmen zaten de drie favorieten nog bij elkaar, in een kopgroepje van vijf met Jasper Sabbe en Arno Lambrecht. Kasper Lagae wisselde bijzonder snel en trok meteen stevig door aan de leiding tijdens de 45 km fietsen. Hij kreeg van Louis Naeyaert geen vrijheid. De LTTD-Oilservice atleet volgde op een tiental seconden van ‘Phil’ Lagae.

Klein verschil na wissel

In het lopen werd al snel duidelijk dat Louis Naeyaert de snelste loopbenen had. “Ik dacht tijdens de wedstrijd maar aan 1 ding en ik heb alles gegeven voor de verjaardag van mijn vriendin,” aldus Louis Naeyaert. Die pakte in 1u49’27 zijn tweede overwinning van het seizoen. Begin mei pakte hij ook al de zege in de Sporkin kwarttriatlon van Veurne.

https://twitter.com/JeroenSap/status/1140262933039128576

“Opnieuw ‘Poulidor”

Kasper Lagae hernam zijn ‘Poulidor’ status. “Na een zeer goeie zwemproef en een sublieme wissel ben ik als leider begonnen aan de fietsproef. Met een gemiddelde van 41 op een lastige omloop kwam ik als leider binnen, met een lichte voorsprong. Jammer genoeg kwam Louis nog terug en liet hij mij ter plaatse. Gegokt en verloren, maar tevreden. En alweer tweede,” aldus Lagae, die vorige week ook al tweede werd in Beernem, maar de week daarvoor zijn eerste zege pakte in Meer.