Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts helemaal klaar voor Roth (en zijn fiets ook!)
Bart Aernouts is klaar voor de Ironman Zuid-Afrika (foto: Bart Aernouts)
Nieuws

Bart Aernouts helemaal klaar voor Roth (en zijn fiets ook!)

Het rustige Duitse dorpje Roth wordt dit weekend opnieuw omgedoopt tot een waar triathlonfestival. De Datev Challenge Roth geldt als een van de grootste triathlons ter wereld en het belooft er zondag opnieuw een mooie strijd te worden. Wij kijken uiteraard uit naar Bart Aernouts die er na zijn zege twee jaar terug opnieuw hoopt te triomferen. Hij liet alvast niets aan het toeval over en trok eerder dit jaar naar Duitsland voor een uitgebreide fietspositionering.

Begin dit jaar zocht Bart Aernouts andere oorden op en ging als atleet zijn eigen weg. Een nieuw team, nieuwe sponsors en uiteraard ook nieuw materiaal. Zijn Bioracer Speedmaster trisuit werd eerder al eens onder de loep genomen maar ook aan zijn fietspositie op zijn gloednieuwe Ceepo werd uitgebreid gesleuteld. Het resultaat hiervan door Be Movi n beeld gebracht:“Positie van Kona terug opzoeken”

“Een nieuwe fiets betekent uiteraard terug van 0 beginnen,” aldus Bart Aernouts. “Naast de fiets heb ik ook nieuwe kledij, nieuwe schoenen, … Dus alle contactpunten moet opnieuw bestudeerd worden. Hier op de piste van Kaarst in Duitsland beschikken ze over een van de beste technologieën om dit alles in detail te bekijken.”

“Even goed of beter dan vorig jaar”

“Elk detail is belangrijk en kan het verschil maken in onze sport. Het evenwicht wordt gezocht bij fietspositionering tussen aerodynamica en het gevoel van de atleet want je moet uiteraard je positie voor enkele uren kunnen vasthouden. Vorig jaar kende ik een topjaar, dit jaar wil ik dan ook dat successeizoen evenaren of zelf beter doen!”

Indrukwekkende startlijst.

In Roth oogt het deelnemersveld alvast indrukwekkend. David McNamee, Andreas Dreitz, Cameron Wurf en Braden Currie zijn enkele toppers waartegen Bart het komende zondag zal moeten opnemen. De mannen van Be Movi zijn alvast ter plaats om ook deze event opnieuw prachtig in beeld te brengen.