Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenny Couvreur, Wim De Buyser en Heidi Wouters winnen 70.3 Vichy, 22 Belgen top-10
Nieuws

Kenny Couvreur, Wim De Buyser en Heidi Wouters winnen 70.3 Vichy, 22 Belgen top-10

Zaterdag stonden in Vichy heel veel Belgische triatleten aan de start van de 70.3 Ironman, een dag voor de volledige Ironman, en onze Belgische age groupers deden het uitstekend, met maar liefst 22 top-10 noteringen en drie age group overwinningen. Kenny Couvreur, Wim De Buyser en Heidi Wouters zorgden voor knappe Belgische zeges.

Zaterdag kon u bij ons al het verslag van de 70.3 Ironman Vichy bij de Pro’s lezen. Maar bij deze focussen we even op de 22 Belgen die voor een top-10 plaats zorgden. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd het bijna een Belgische overall age group zege, maar een Franse triatleet en een Zwitserse triatlete stakken stokken in de wielen van de Belgen.

Wim De Buyser wint bij M30

Wim De Buyser moest alleen plooien voor de Fransman Francois Bodic. Die pakte de eindoverwinning in 4u24’09. Drie minuten later kwam Wim De Buyser als nummer twee binnen, in 4u27’45, goed voor de overwinning bij de M30. “Ik ben blij met mijn age group overwinning en mijn tweede plaats bij de niet-pro’s. Uiteindelijk realiseerde ik de 20ste tijd met de Pro’s er bij in. Het was een superzwaar maar mooi parcours met een topsfeer. Nu is het even relaxen, want binnen twee weken start ik in het wereldkampioenschap 70.3 Ironman in Nice,” aldus de Solid Endurance triatleet. Hij haalde het in de M30 categorie van landgenoot Mathieu Terwagne die derde werd in 4u30’03. PJ Penne pakte de zevende plaats (4u40’21), Glen Huygens werd negende (4u47’19) en de tiende plaats was voor Tom Weber in 4u48’19.

Kenny Couvreur derde overall

De derde age grouper overall was ook een Belg. Kenny Couvreur werd na 4u29’06 knap derde en pakte daarmee de overwinning bij de M25. In dezelfde categorie pakte Mathias Wilbers, ook al van Solid Endurance, een vierde plaats in 4u34’08. Bij de M35 was er zilver voor Thomas Calin in 4u28’53. Even later kwem Lesly Bove als zevende binnen in 4u40’32. Voor de laatste podiumplaats bij de mannen zorgde Mario Palm, die derde werd bij de M40 in 4u44’44. Vincent Spits werd achtste in de M50 categorie, die gewonnen werd door niemand minder dan Laurent Jalabert. En Guy Lacaille werd in 6u50’18 zesde bij de M65.

Mandy Dammekens tegen Lore Vanclooster

Bij de vrouwen leek het voor de age group zege uit te draaien op een Belgisch duel tussen Lore Vanclooster en Mandy Dammekens. De Waalse long distance en XTerra-topper was in het lopen sneller, maar kon niet verhinderen dat de Zwitserse Laura Colliard de zege pakte in 5u01’12. Mandy werd schitterend tweede op 2’06. Nog eens 1’20 later pakte Lore Vanclooster brons in 5u04’49. De drie eerste age group dames kwamen alledrie uit de F30 categorie. “Het was voor mij een superdag in Vichy,” reageerde Lore, “Met mijn derde plaats bij de age groupers overall en een 15de plaats met de pro’s in de pittige 70.3. Het was een toporganisatie en er was een topsfeer, echt een aanrader,” aldus Lore. In dezelfde F30 categorie werd Dorothee Meur overigens vierde in 5u17’03.

Heidi Wouters wint categorie

Heidi Wouters pakte een schitterende overwinning bij de F40. Ze kwam pas als elfde uit het water in haar categorie, maar rukte al na 31 km op naar de leidersplaats en zou die niet meer afstaan. Ze won in 5u18’30 en pakte meteen ook met veel plezier haar slot voor het WK 70.3 in 2020 in Taupo, Nieuw-Zeeland. In dezelfde categorie werd Charlotte Ranson achtste in 5u46’25;

Drie keer top-10 bij F45

Bij de F45 waren de Belgische triatletes goed vertegenwoordigd met drie top-10 plaatsen. Zo was er een vijfde plaats in 5u54’44 voor Anne Dieudonne, een zevende plaats voor Ingrid Vanescote in 6u01’42 en een negende plaats voor Caroline Van Ransbeeck in 6u04’45. Bij de F50 werd Dafne Gervais zesde in 6u04’02. En bij de F18 was er nog de podiumplaats van Louise Loop, die derde werd in 5u36’36.

Met de medailleoogst en de top-10 noteringen mogen alvast weer een aantal Belgische triatleten hun reis boeken naar Nieuw-Zeeland, waar in 2020 het WK 70.3 Ironman wordt gehouden.

Donderdag brengen we nog meer updates uit Vichy, maar dan over de volledige Ironman.