Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen BK ploegen triatlon in Doornik 3 mei, organisatie zoekt nieuwe datum
De Atriac dames wonnen het BK ploegentriatlon in Doornik in 2019, kunnen ze dat ook voor eigen volk in 2021 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Geen BK ploegen triatlon in Doornik 3 mei, organisatie zoekt nieuwe datum

De Doornikse triatlonclub TRIGT, die al een aantal jaar instaan voor het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon, heeft maandagochtend bevestigd dat het BK dit jaar niet op 3 mei zal doorgaan. Die beslissing zat er al aan te komen in de nasleep van eerdere annuleringen van triatlon en duatlon wedstrijden in ons land. Voor veel triatleten was het BK ploegen de start van het Belgische triatlonseizoen. TRIGT gaat nu op zoek naar een nieuwe datum.

“De Chaufours triatlon en duatlonwedstrijden vinden niet plaats op 2 en 3 mei 2020,” vertelt Jacques Naveau, voorzitter van TRIGT. “Er zijn te veel onzekerheden op dit moment en het is beter voor ieders gezondheid om ons jaarlijkse evenement uit te stellen. We kijken naar de kalender om te zien of het nog mogelijk is om het evenement in 2020 te houden. We houden iedereen op de hoogte zodra er een beslissing is genomen met het clubbestuur en de overheid. Zorg voor jezelf en je geliefden en blijf zoveel mogelijk thuis. Hou je sportactiviteit regelmatig in je eentje op peil”, aldus Jacques.

Het BK ploegentriatlon brengt elk jaar ruim duizend triatleten aan de start die in ploegverband de wedstrijd afwerken. De topploegen gaan elk jaar resoluut voor de titel. In 2019 werden Atriac Antwerpen bij de vrouwen en TDL-Forsite Leuven bij de mannen kampioen van Belgie. Maar voor de meer recreatieve triatleten is het een unieke en gezellige manier om aan team building te doen. Bij de vrouwen moeten teams van maximum vijf en minstens drie triatletes gevormd worden. Bij de mannen start er maximum zeven atleten en moeten er minimum vijf samen over de streep komen. De ploegen leggen de drie disciplines samen af en dat betekent naast het sportieve aspect, ook het maken van tactische keuzes.