Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Japan en IOC eens over uitstel Olympische Spelen, goed nieuws voor triatleten
Nieuws

Japan en IOC eens over uitstel Olympische Spelen, goed nieuws voor triatleten

De Olympische Spelen worden uitgesteld en ten laatste in 2021 gehouden. Het nieuws dat Thomas Bach, voorzitter van het IOC, en de Japanse eerste minister Shinzo Abe dinsdagmiddag bekendmaakten, is op zich goed nieuws voor de triatleten. Die krijgen nu extra tijd om zich voor te bereiden op de Spelen en er is een betere garantie dat iedereen met gelijke wapens aan de start verschijnt. Voor Belgian Hammer Claire Michel, die momenteel revalideert van een zware blessure, is het uitstel eveneens een goeie zaak.

Na de officiele bevestiging vorige week dat de World Triathlon Series in Leeds uitgesteld werd, vertelde Marten Van Riel al dat het moeilijk zou worden om de Spelen te laten doorgaan, omdat voor de meeste triatleten Leeds de laatste internationale competitie op de kalender was voor Tokio. Bovendien liep de kwalificatieperiode nog volop, terwijl in verschillende landen mensen nauwelijks of niet mogen buitenkomen of waar de zwembaden dicht zijn en de temperaturen geen open water trainingen toelaten.

Wat met kwalificatienormen?

Het uitstellen van de Spelen lijkt ons dan ook de enige juiste beslissing. Ondertussen hebben het IOC en Japan bevestigd dat de Spelen een nieuwe datum krijgen. Wanneer dat zal zijn, is nog niet duidelijk. Er wordt gesproken van een maximaal uitstel tot 2021. En de komende tijd zal ook moeten blijken welke impact dat heeft op de kwalificatiecriteria en op de atleten die nu al zeker waren van deelname…