Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Super League richt officieel Esports Zwift Team op, met triatleet Marten Van Riel
Nieuws

Super League richt officieel Esports Zwift Team op, met triatleet Marten Van Riel

Super League Triathlon heeft het eerste officiele Esports triatlonteam opgericht, met onder andere de Belgische triatleet Marten Van Riel als een van de atleten die op Zwift de geelzwarte kleuren van SLT zullen verdedigen. Op het virtuele wielerplatform Zwift worden, zeker in deze tijden, meer en meer races georganiseerd. Al verschillende merken vormden de afgelopen tijd professionele Zwift teams. Onder andere Lionel Sanders kwam in zijn overwinning in de Ronde Van Zwift uit voor het officiele Canyon ZCC team. Donderdagavond neemt Van Riel het overigens op tegen Sanders en ook Tim Pidcock.

Donderdagavond London International Race

Het SLT Esports team wordt op Zwift het allereerste grote triatlon team, met onder andere tweevoudig olympisch kampioen Alistair Brownlee, wereldkampioen Vincent Luis, de Noorse topper Kristian Blummenfelt, de partner van Belgische triatlete Hanne De Vet: Nieuw-Zeelander Hayden Wilde, de Franse belofte Cassandre Beaugrand, de Nederlandse topper Rachel Kamer en de Britse hardrijdster Sophie Coldwell.

In elk groot Zwift event zullen vijf atleten van de SLT squad deelnemen. Marten Van Riel mag meteen aan de slag in de eerste race met de SLT Squad, de London International Race op donderdagavond. Die wedstrijd is live te volgen vanaf 20u. op de Facebookpagina van Super League en op die van Zwift zelf.

Marten tegen Belgische kampioen Zwift

Marten krijgt het gezelschap van Alistair Brownlee, Hayden Wilde, Ben Kanute en Vincent Luis. Lionel Sanders staat samen met Belgisch kampioen Zwift Lionel Vujasin ook aan de start voor Canyon ZCC, net zoals Tom Pidcock, die voor het Trininty Racing Team uitkomt. Ook het Hagens Berman Axeon procontinentale team van Axel Merckx komt aan de start met de U23 wereldkampioen Kevin Vermaerke.

Marten van Riel bewees afgelopen weekend al uit het juiste hout gesneden te zijn met zijn tweede plaats in de We Zwift Flanders alternatieve Ronde Van Vlaanderen op Zwift. Dat was een wedstrijd met de Belgian Zwift Riders. Het BZR team brengt donderdagavond ook 5 renners aan de start op het virtuele parcours van Londen: Mathieu De Cock, Daan Vermeulen, Michaël Apers, Kjell Power en Matthias Deroose.

Het volledige SLT Esports team

Marten Van Riel is bij de mannen in goed gezelschap: Alistair Brownlee (Groot Brittanie), Vincent Luis (Frankrijk), Kristian Blummenfelt (Noorwegen), Richard Murray (Zuid-Afrika), Hayden Wilde (Nieuw Zeeland), Ben Kanute (USA), Tyler Mislawchuk (Canada), Alex Yee (Groot Brittanie) en Jonas Schomburg (Germany)

Bij de vrouwen zijn er voorlopig geen Belgische vrouwen actief, wel Rachel Klamer (Nederland), Cassandre Beaugrand (Frankrijk), Taylor Spivey (USA), Sophie Coldwell (Groot Brittanie), Kirsten Kasper (USA), Leonie Periault (Frankrijk), Jodie Stimpson (Groot Brittanie), Lisa Perterer (Oostenrijk), Ilaria Zane (Italie) en Angelica Olmo (Italie).