Jelle Geens ook op Zwift bij wereldtop: “Ik had zenuwen zoals bij een echte race”
Jelle Geens tussen zijn kampioenentruien in zijn pain cave (foto: Jelle Geens)

Op woensdagavond tijdens de Zwift Pro Tri Series race voor triatleten knokte Jelle Geens zich naar een knappe 4de plaats in een internationale bezetting van top-triatleten. Ook de andere Belgen deden het uitstekend, Seppe Odeyn werd 6de en Marten Van Riel 12de. “Het voelt wel een beetje als een echte race, alleen zit je nu op je rollen in de kelder,” vertelt de winnaar van de WTS Montreal.

Tijdens de eerste race van de Zwift Pro Tri Series deden onze 6 Belgische atleten aan de start het goed. Tijdens de race van 20 km op een vrij vlak parcours namen onze Belgische toppers het op tegen internationale kleppers als Lionel Sanders, Léo Bergère en Ben Kanute, om er maar enkele te noemen.

Sprint met 25 triatleten

Al snel in de wedstrijd werd een grote kopgroep gevormd met alle favorieten waaronder vier van onze Belgen: Jelle Geens, Marten Van Riel, Seppe Odeyn en Kenneth Vandendriessche. Verder in de race werd de kopgroep nog uitgedund en zo verloor Kenneth Vandendriessche net voor het einde contact met de kopgroep. De prijzen werden verdeeld in een langgerekte eindsprint met een 25-tal atleten. Jelle Geens viel na een sterke eindspurt net naast het podium, Seppe Odeyn werd 6e, Marten Van Riel werd 12e.

Top 10 van de eerste Zwift Pro Tri Series

Geens: “Zenuwen zoals in een echte race”

Jelle Geens vondt het alvast een leuke ervaring en kijkt uit naar volgende woensdag voor de volgende race. “Het voelt wel een beetje als een echte race, alleen zit je nu op je rollen in de kelder”, lacht Jelle. “Het is natuurlijk anders omdat je niet tussen de atleten zit, maar ik had toch wat zenuwen zoals in een echte race. Het is zeker een leuk initiatief om toch iets te hebben van races tijdens deze periode. Zo gaan de dagen sneller,” vertelt Geens.

“Momenteel blijven ook alle trainingen goed gaan,” laat Snelle Jelle weten. “Ik train momenteel op wintermodus, wat staat voor veel lange maar rustige trainingen, aangevuld met een blokje intensiteit tijdens de Zwift Pro Tri Series op woensdag. Ik hoop dat we dit jaar toch nog ergens echt zullen kunnen racen,” aldus Jelle Geens.

Mechanische pech bij Van Lierde

Wel aan de start maar nooit vooraan in het wedstrijdverhaal gezien: Frederik Van Lierde. De wereldkampioen Ironman van 2013 had mechanische pech, liet hij weten via Instagram, zonder te specificeren waarover het precies ging. Of er iemand net zoals bij Mirinda Carfrae over de stroomkabel struikelde, is dus niet duidelijk 🙂