Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Abus Airbreaker, vederlichte helm met een Aero look
Gear

Abus Airbreaker, vederlichte helm met een Aero look

Abus is de laatste jaren aan een steile opmars bezig binnen de wieler- en triathlonwereld. Waar het Duitse bedrijf vooral bekend stond om zijn talloze sloten mag het nu helemaal zijn naam plaatsen naast de bekendere merken binnen de markt van fietshelmen. Wij kregen op Velofollies de Airbreaker mee naar huis en onze bevindingen hiervan kan je nu ook lezen.

Lichtgewicht en pasvorm

Om het kenmerk als lichtgewicht te bevestigen moeten we niet lang wachten. Van zodra we helm in de handen nemen is dit het eerste wat opvalt. Het is waarschijnlijk de lichtste helm waarmee we al op pad zijn geweest. De minimale coating in de helm spaart namelijk heel wat grammen uit.

Maar natuurlijk is het passen van de helm iets waar wij en jullie het meest benieuwd naar zijn. Over de Gamechanger waren we al lyrisch maar met de Airbreaker zet Abus die trend gewoon verder. De helm zit meteen als gegoten en voelt ook op het hoofd vederlicht aan. Eigenlijk duurt het niet lang op de fiets voor we niet eens gewaar zijn dat we überhaupt een helm dragen. Het is het Zoom Ace systeem die de troef is van Abus die ervoor zorgt dat hun helmen geschikt zijn voor de verschillende maten en vormen van hoofden die in deze wereld rondlopen.

Zeer compact

Over het lichte gewicht van de helm hadden we het al maar ook de grootte van dit model is zeer compact. Het lijkt als het ware een tweede schedel op je hoofd want ver naar voor of achter steekt deze helm niet uit. Je kan de helm zodanig verstellen zodat deze ietwat meer of minder over je voorhoofd komt maar eenmaal te veel naar voor lijkt het wel of je helm ietwat scheef op je kruin staat en zeer hoog uitsteekt van achteruit gezien. Ook voor dit model dacht men opnieuw aan de dames en werd een uitsparing aan de achterkant voorzien voor de paardenstaart.

Ons Verdict

Deze Airbreaker is volgens ons opnieuw een schot in de roos. Deze zomervariant biedt met de vele ventilatieopeningen voldoende verluchting om de warmere temperaturen te trotseren en combineert dit allemaal met een mooie Aero look waar we toch zo van houden. Bekijk zeker eens het volledige assortiment op de website van Abus om de verschillende kleurencombinaties te bekijken. Vanaf €249 is deze helm van jou.