Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon-organistor haalt ongelijk voor rechtbank, Embrunman geannuleerd
Nieuws

Triatlon-organisator haalt ongelijk voor rechtbank, Embrunman geannuleerd

De Embrunman, een van de grootste Franse triatlons, gaat definitief niet door in 2020. Dat heeft de rechtbank dinsdag beslist nadat Gerald Iacono, organisator van de Embrunman, als laatste redmiddel een zaak had aangespannen tegen de Franse prefectuur van het departement Hautes-Alpes. Het is een stevige streep door de rekening van de Belgische toptriatleten Timothy Van Houtem, Diego Van Looy en Frederik Van Lierde die ontgoocheld reageerden op het nieuws.

De Embrunman had volgens Gerald Iacono alle mogelijke maatregelen genomen om de triatlon volledig corona-proof te laten verlopen, met lagere deelnemersaantallen, registratie voor 2 bezoekers per atleet, verschillende zones etc. De prefect van Hautes-Alpes wou echter geen risico’s nemen en verbood vorige week de Franse triatlon. Die beslissing stootte op veel kritiek van de Franse triatlon-community omdat andere sporten zoals voetbal en wielrennen wel mogen doorgaan. In kortgeding voor de rechtbank van Marseille kreeg de triatlon-organisator ongelijk. Dus rest er niks anders meer dan de annulatie van de Embrunman op 15 augustus.

Van Looy: “Poging PR marathon verbeteren”

Zowel Diego Van Looy als Frederik Van Lierde reageerden ontgoocheld op het nieuws, al kondigde Diego meteen een alternatief aan. Hij zal op 15 augustus een marathon lopen in een poging zijn PR te verbeteren en hij zoekt nog extra lopers: “Het doel is mijn “trage” marathontijd, gelopen in Lanzarote van 2u29’19 op een betere tijd te zetten. Ik zal een egaal tempo proberen aanhouden van tussen de 3’17 en 3’20 om uiteindelijk uit te komen op een tijd van om en bij 2u20’ wat voor een lange afstands triatleet fenomenaal zou zijn. Wie zin heeft om zijn eigen PR op 5 km, 10 km, 15 km, 20 km, halve of hele marathon te verbeteren of me mentaal te komen steunen, is welkom. Ik ben aan het bekijken wat de beste plek is om dit te doen zonder te veel draaien en keren,” aldus Diego.

Shit news arrived again … 100% no 2nd victory for me in EmbrunMan😓😪😭When You are in the TopShape you need to be to…

Geplaatst door Triathlete Diego Van Looy op Dinsdag 4 augustus 2020

EMBRUNMAN is nu ook officieel geannuleerd door de Franse rechtbank… Zeer pijnlijk nieuws … Dit betekend dat ik al…

Geplaatst door Diego Van Looy op Dinsdag 4 augustus 2020