Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra Tondeur wint halve marathon “Pet af voor organisatoren, nu op naar BK halve triatlon”
Alexandra Tondeur wint de halve marathon du BW (foto: Amandine Gilson)
Multisports

Alexandra Tondeur wint halve marathon “Pet af voor organisatoren, nu op naar BK halve triatlon”

Wereldkampioene long distance triatlon Alexandra Tondeur heeft de halve marathon du BW in Ramillies gewonnen. De ‘Marathon du Brabant-Wallon’ is een van de populaire loopwedstrijden in Wallonie, die ondanks de heropflakkering van het corona-virus, en mits een aantal drastische maatregelen wel kon doorgaan zaterdag 15 augustus. Tondeur liep de halve marathon in een tijd van 1u21’52 en werd negende, maar vond achteraf dat het toch nog sneller had gekunnen.

“Het parcours was echt lastig,” vertelt Alex, “met veldwegetjes en kasseien, maar ik besloot er toch volledig voor te gaan. Het is niet gemakkelijk om een groepje te vinden op je eigen niveau als je met
zo weinig atleten tegelijk van start gaat (er werd in waves gestart – redactie), maar dat hoort bij het spel. Ik was waarschijnlijk niet de enige. Ik zat in een goed ritme en was redelijk blij met mijn loopniveau. De weersomstandigheden waren niet optimaal. Ik had last van de hitte. Het was echt zwaar en we werden vaak blootgesteld aan de zon op het platteland,” zei ze bij de finish. “Ik doe overigens mijn pet af voor de organisatoren, die het voor elkaar hebben gekregen om een evenement als dit op te zetten en alle gevraagde maatregelen te respecteren.”

“Meespelen voor titel in Ironlakes”

Alexandra Tondeur in de halve marathon du BW (foto: Amandine Gilson)

Net zoals voor Diego Van Looy, die zaterdag zijn eigen marathon-record scherper stelde, wordt de Ironlakes triatlon het grote hoofddoel voor Alexandra The Great. “Ik hoop dat ik in de Ironlakes mee kan spelen voor de titel van Belgisch kampioene op de halve triatlon bij de Lacs de l’Eau d’Heure. Een week later doe ik mijn enige volledige triatlon van dit jaar: de Ironman Emilia-Romagna in Cervia. Daar hoop ik de kwalificatie te halen voor het WK Ironman in Hawaii in 2021,” aldus Alex.

Met een tijd van 1u21’52 won Tondeur overtuigend bij de vrouwen. Op plaats twee kregen we nog een triatlete. Pauline Selleslagh werd tweede in 1u29’02 voor Sophie Rappe (1u33’27). Bij de mannen pakte Joachim Libois de winst in 1u13’40 voor Thomas Vanhalst en Romain Deblander.

Op de marathon was de overwinning voor Alexis Matthys in 2u37’04 voor Sebastien Mahia (2u49’21) en Hans Van Den Heuvel (2u49’56). Bij de vrouwen was Natalie Archen duidelijk de snelste met een 22ste plaats overal in 3u35’58.