Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aanvallende Jolien Vermeylen pakt tweede Belgische titel sprint-triatlon
KTT organiseerde in Viersel in 2020 nog het BL sprinttriatlon (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Aanvallende Jolien Vermeylen pakt tweede Belgische titel sprint-triatlon

Jolien Vermeylen is de enigszins verrassende Belgische kampioene sprint-triatlon in Viersel geworden, na een aanvallende wedstrijd waarin ze te snel was voor topfavorietes Hanne De Vet en Laura Swannet. De uittredende kampioene moest de hele tijd in de achtervolging en kwam nog sterk terug in de 5 km lopen en pakte het brons. Voor de titel werd het een tweestrijd tussen De Vet en Vermeylen, die na 2018 voor de tweede keer Belgisch kampioene sprint-triatlon werd…

Jolien Vermeylen ging na de 750 meter zwemmen meteen aan de leiding, samen met Margot Moerman. Hanne De Vet had een snelle wissel en terwijl Moerman vooraan meteen moest lossen, nam De Vet de leiding over en trok ze samen met Vermeylen op avontuur. Margot Moerman kreeg eerst het gezelschap van Charlotte Deldaele en in de slotfase van de 20 km fietsen kwamen ook Rhune Vansteenkiste, Lotte Vankerckhoven, Hasse Fleerackers, Kirsten Nuyes, Hannelore Willen en Christine Verdonck aansluiten. Laura Swannet volgde in T2 op 53 seconden.

Het podium van het BK met Laura Swannet, Jolien Vermeylen en Hanne De Vet (foto: 3athlon.be)

Laura stormde nog heel wat concurrentes voorbij en liep nog naar het brons maar vooraan waren Vermeylen en De Vet te snel. Jolien is altijd sterk op kampioenschappen en zette ook nu weer de snelste looptijd neer. Ze pakte de Belgische titel in 1u04’00. Hanne De Vet pakte het zilver op 32 seconden en het brons was voor Swannet in 1u05’27. Charlotte Deldaele werd vierde en youngsters Lotte Vandekerckhove en Hasse Fleerackers werden knap vijfde en zesde.

Jolien keek er zaterdag alvast naar uit om weer eens in een kampioenentrui te slapen. “Ik denk dat Hanne en Laura, terecht ook, de grote favorietes waren voor iedereen, dus in die zin is het wel onverwacht,” vertelt Jolien. “Ik had het zelf ook niet verwacht, maar wel gehoopt, want ik wist wel dat ik in vorm was. Ik had me redelijk centraal gelegd in het zwemmen en ik kreeg door dat we met twee, met Margot, los waren. Ik had een goeie wissel en kreeg Hanne mee en we hebben goed afgewisseld. Ik had de indruk dat Hanne iets sterker was op de fiets, maar die fietst ook gewoon rapper. Toen wist ik dat het een loopwedstrijd ging worden. Ik ben blij zoals het uitgedraaid is. Wellicht ga ik vanavond pas beseffen dat ik kampioene ben, want ik heb de traditie om in mijn kampioenentrui te slapen,” aldus Jolien, die het ermee eens was dat we haar mee tot de favorietes mogen rekenen op het BK olympische afstand over drie weken in l’Eau d’Heure…

https://www.facebook.com/3athlon.be/videos/1200538553659918

Uitslagen BK sprint-triatlon vrouwen:

  1. Jolien Vermeylen
  2. Hanne De Vet
  3. Laura Swannet
  4. Charlotte Deldaele
  5. Lotte Vandekerckhove
  6. Hasse Fleerackers
  7. Kirsten Nuyes
  8. Christine Verdonck
  9. Xenia Luxem
  10. Jonie Vanhoutte

Herbeleef de live reportage van 3athlon.be: