Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser pakt Belgische titel sprint-triatlon na derde zege op rij
Christophe De Keyser is Belgisch kampioen sprinttriatlon 2020 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Christophe De Keyser pakt Belgische titel sprint-triatlon na derde zege op rij

Christophe De Keyser is zaterdag in Viersel de nieuwe Belgisch kampioen sprint-triatlon geworden over 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen, na een spannende wedstrijd waarin hij constant mee voorin streed. CDK maakte deel uit van een kopgroep van zeven na het fietsen die ondanks een jagend peloton op kop bleef. In het lopen maakte de triatleet van TRIGT het mooi af. Het was zijn derde zege op rij dit seizoen na twee eerdere overwinningen in Portugal. Het BK sprint-triatlon was corona-proof gemaakt, met een minimum aantal toeschouwers en mondmaskers voor en na de wedstrijd…

Het was zaterdag meteen prijs voor Christophe De Keyser in zijn eerste Belgische wedstrijd van 2020. Na het zwemmen, waarin Joris Bassle en Simon Folens aan kop gingen, maakte De Keyser deel uit van een kopgroep van zeven triatleten, met naast Bassle en Folens ook nog de jonge Jorre Van De Weyer, Peter Denteneer, Tom Suetens en Dries Matthys. Achter de koplopers kwam alles samen, maar ondanks de overmacht bleven de koplopers een voorsprong van een halve minuut behouden.

Dries Matthys, Christophe De Keyser en Jonathan Wayaffe op het podium van het BK sprint-triatlon (foto: 3athlon.be)

Christophe De Keyser wisselde als eerste en stond de leidersplaats niet meer af. In de 5 km lopen bleef hij uit de greep van een sterke Dries Matthys die de nationale titel bij de beloften pakte. De Keyser won voor het eerst sinds de jeugdreeksen nog eens een Belgische titel en bevestigde daarmee zijn goeie vorm. Hij won ook al twee wedstrijden voor zijn Portugese club. Achter Christophe De Keyser en Dries Matthys kwam uittredend kampioen Jonathan Wayaffe nog sterk terug naar het brons.

Voor CDK is het een topseizoen. Hij wint alles. “Ja, drie wedstrijden, drie overwinningen,” lacht de nieuwe kampioen. “Ik won twee keer in Portugal, omdat ik daar ook aan het trainen was. Door corona bleef ik daar en ik had er het goede gevoel te pakken op de wedstrijden. Ik kwam met heel veel vertrouwen naar hier en ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Het is echt heel lang geleden, van bij de jeugd, dat ik nog eens Belgisch kampioen werd. Ok, Marten, Jelle, Erwin en Noah waren er niet bij, maar verder was het een sterk deelnemersveld. Ik ben echt blij om te winnen hier.”

https://www.facebook.com/3athlon.be/videos/2838818383068889

Christophe had de kans om mee te gaan naar het WK in Hamburg volgende week, maar hij kiest opnieuw voor Portugal. “Ik had de kans om als reserve naar Hamburg te gaan, maar in deze corona-tijden wil ik zoveel mogelijk wedstrijdritme opdoen. Ik heb er voor gekozen om in Portugal te racen in plaats van als reserve naar het WK te gaan,” aldus Christophe.

De uitslag van het BK sprint-triatlon:

1. Christophe De Keyser

2. Dries Matthys

3. Jonathan Wayaffe

4. Joris Bassle

5. Peter Denteneer

6. Dylan Magnien

7. Tom Van Cappellen

8. Simon Folens

9. Simon De Cuyper

10. Tom Suetens

Herbeleef de live reportage op 3athlon.be: