Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck over Davos: “Tijdens het zwemmen was het hard aan het donderen”
Pieter Heemeryck vlak voor de start in Davos, met mondmasker (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Pieter Heemeryck over Davos: “Tijdens het zwemmen was het hard aan het donderen”

De Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck, titelverdediger in de Challenge Davos, had enorm uitgekeken naar de eerste post-corona halve triatlon van het seizoen, maar het slechte weer en vooral het onweer boven de Fluella-pas zorgden voor een abrupt einde van de wedstrijd. Na een halfuur werd de Challenge Davos stilgelegd. “Plots hield een motard op de weg ons tegen. ‘Dit kan toch niet?’ dachten we, maar ik heb wel begrip voor de beslissing…”

Pieter reed een uur na het onweer toch nog de Fluella-pas op, zo vertelde hij aan Maarten Delvaux van Het Nieuwsblad. “Ik had nog te veel adrenaline en ben dan toch nog even op de fiets opgesprongen om die kwijt te geraken”, zei Heemeryck. “Ik ben nu wel aan het bibberen van de kou want het was hard aan het regenen. Nu was het doenbaar, het zou een heroïsche race geweest zijn. Maar daarstraks was er blijkbaar een gigantisch onweer boven die bergpas en zou het niet verantwoord geweest zijn om verder te racen.”

https://www.instagram.com/p/CEefubjBosk/

“Jammer, ik voelde me sterk op de fiets”

Van het onweer zelf merkte Pieter niet zo veel tijdens het zwemmen. “Het was echt raar. Vlak voor de start was er vanuit het niets een erg luide donderslag, maar we mochten toch het water in. Tijdens ons zwemnummer was het blijkbaar super hard aan het donderen, maar daar hebben we uiteraard niks van gemerkt. Na twee kilometer op de fiets stond er plots een motard op de weg die ons tegenhield. Niemand begreep het eerst. ‘Dit kan toch niet?’, dacht ik. Maar ik heb wel begrip voor de beslissing. Jammer, want ik was goed vertrokken en voelde mij ook super sterk op de fiets.”

Voor Pieter is het zuur. Hij had zijn zinnen gezet op deze eerste internationale halve triatlon. “Ik was al héél vroeg afgereisd naar Zwitserland om de corona-maatregelen te kunnen naleven en was blij dat er eindelijk een grote internationale wedstrijd was, maar het mag opnieuw niet zijn. Op naar de volgende wedstrijd dan maar. Dat wordt allicht de Ironman 70.3 Les Sables d’Olonne, op 6 september in Frankrijk,” aldus de Reiger.

Toch niet in Viersel

Zware omstandigheden tijdens het fietsen in Davos (foto: 3athlon.nl)

Mocht de 70.3 Ironman in Frankrijk wegens de heropflakkering van het corona-virus niet doorgaan, dan is de 70.3 Ironman in Gdynia in Polen nog een optie. Een aantal atleten vertrokken zaterdag meteen om zondag nog een wedstrijd te kunnen doen. Ook Pieter overwoog die optie nog even, zo vertelde hij ons zondagochtend nog even. “Ik heb er over nagedacht om nog naar Belgie af te reizen en in Viersel de 1/3de triatlon mee te doen, maar het is een autorit van 8 uur en we vertrekken rond 8 u. ’s ochtends uit Zwitserland, dus dat ga ik niet meer halen, vrees ik,” besluit Pieter lachend.