Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Katrien Verstuyft wint haar eerste triatlon in 11 maanden, Suetens wint voor eigen volk
Katrien Verstuyft aan de leiding in de 1/3de triatlon in Viersel (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Katrien Verstuyft wint haar eerste triatlon in 11 maanden, Suetens wint voor eigen volk

Toptriatlete Katrien Verstuyft zag haar internationale seizoen in rook opgaan door de corona-crisis, met de ene Ironman na de andere Challenge triatlon die afgelast werden, maar zondag in Viersel kon ze eindelijk weer eens racen én winnen. De wereldtopper op het lange werk won tegen een sterke Jolien Vermeylen, daags voordien nog Belgisch kampioene sprinttriatlon geworden. In de nieuwe 1/3de triatlon, die voor het eerst op het programma stond in het KTT-triatlonweekend, won Tom Suetens bij de mannen voor eigen volk…

Wat een weekend van Jolien Vermeylen!

We keken bij de vrouwen uit naar een strijd tussen Katrien Verstuyft en Alexandra Tondeur, twee wereldtoppers op de lange afstand. Maar door een blokkage in haar rug moest Tondeur helaas afmelden. Maar Verstuyft kreeg met kersvers Belgisch kampioene sprint-triatlon Jolien Vermeylen een stevige concurrente. Een dag na haar nationale titel was ze blijkbaar snel hersteld, want ze legde Katrien Verstuyft stevig het vuur aan de schenen. Pas in de slotronde bij het fietsen kon Katrien echt afstand nemen van Jolien.

Katrien Verstuyft wint de 1/3de triatlon in Viersel (foto: 3athlon.be)

Marie Luycxk zette de snelste zwemtijd neer, maar werd op de fiets al snel opgeraapt door Katrien Verstuyft. Na 20 van de 60 km fietsen zaten de drie dames nog redelijk dicht in elkaars buurt. In de tweede ronde volgde alleen Jolien Vermeylen nog, maar na een versnelling van Katrien moest ze er in de slotronde helemaal af. Verstuyft wisselde met een mooie voorsprong, maar bleef ook in het lopen doorgaan. Ze won overtuigend de 1/3de triatlon in 3u01’40. Jolien Vermeylen besloot een topweekend met een heel mooie tweede plaats in 3u07’14. Marie Luyckx leek lang op de derde plaats af te stevenen, maar moest een tijdje wachten op Liesbeth Leysen aan de aankomst. Die was veel later van start gegaan en zo bleef het spannend. Liesbeth bleek in 3u11’24 uiteindelijk 1’21 sneller dan Marie en werd derde.

“Kijk naar je eigen wattage, doe je eigen wedstrijd”

Voor Katrien Verstuyft was het de eerste triatlon van 2020. “Ik realiseerde mij ook dat het bijna 11 maanden geleden is dat ik nog wedstrijd gedaan hebben, uitgezonderd de Kerstcorrida in Leuven. Het was dus afwachten hoe de benen zouden voelen, maar op zich is dit een afstand waarop je niet constant in het rood moet gaan en dat ligt mij wel,” vertelde Katrien na de finish. Ze had een stevige klant aan Jolien Vermeylen. “Die deed een tactische goeie wedstrijd in het zwemmen, ja. Daardoor kon ze bij mij aanpikken in het fietsen en dat was goed gezien, want ik kreeg haar er niet meteen af. Maar op het rechte stuk heb ik even doorgetrokken en moest ze er toch af. Ik dacht verder: kijk naar je eigen wattage en doe je eigen wedstrijd. Dat is goedgekomen en ik ben er wel blij mee,” aldus Katrien, die over twee weken in de halve triatlon van Menen start.

https://www.facebook.com/3athlon.be/posts/3214883865263274

Suetens en Lambrechts voor eigen volk

Tom Suetens wint voor eigen volk in Viersel (foto: 3athlon.be)

Bij de mannen moesten we veel minder rekening houden met de rolling start want een aantal topfavorieten was meteen in de eerste startbubbel van 5 van start gegaan. Kjel De Hertog kwam samen met Tom Suetens en Adam Lambrechts uit het water en zat zo mooi in een KTT-sandwich. De snelste zwemtijd was voor Jonas De Wachter. Die kwam alleen te zitten in de achtervolging op de fiets, maar knalde toch naar een uiteindelijk mooie zesde plaats aan de finish.

Toen Adam Lambrechts op de fiets in de aanval ging, moest Suetens natuurlijk niet reageren. Helaas was het bij het ingaan van de slotronde ‘game over’ voor Kjel De Hertog na een leegloper. Achter Lambrechts en Suetens vormde zich een achtervolgend groepje met Pamphiel Pareyn, Ben De Wolf, David De Grooff, Wouter Monchy en Tom Mets. Zij slaagden er echter niet in om het gat te dichten met de twee thuisatleten. In het lopen kreeg Suetens zijn maatje Lambrechts al snel te pakken en na 1 ronde werd duidelijk dat TurboTom de zege zou pakken. Suetens won voor eigen volk in 2u42’03. Adam Lambrechts liep nog sterk en hield met 2u44’02 zijn tweede plaats vast. Tom Mets werd derde voor David De Grooff en Wouter Monchy.

Uitslagen 1/3de triatlon Viersel 2020

Herbeleef de live reportage van 3athlon.be van de 1/3de en de kwarttriatlon: