Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sybren Baelde na 8ste plaats tussen toppers in 70.3 “Speciaal gevoel om in buurt van Frederik te finishen”
Sybren Baelde loopt een tijd in 5de positie in de 70.3 Ironman Sables d'Olonnes en wordt uiteindelijk 8ste (foto: David Pintens)
Nieuws

Sybren Baelde na 8ste plaats tussen toppers in 70.3 “Speciaal gevoel om in buurt van Frederik te finishen”

De Belgische triatleet Sybren Baelde verbaasde zondag vriend en vijand, maar vooral zichzelf, met een knappe achtste plaats tussen de wereldtoppers in de 70.3 Ironman van Sables d’Olonne. Hij leek zelfs af te stevenen op een vijfde plaats maar in de slotfase werd het de achtste plaats vlak voor Frederik Van Lierde. “Voor veel mensen klinkt het speciaal dat ik 8ste ben en hij 9de maar moesten de plaatsen omgekeerd zijn, zou ik even content zijn…” Een interview met een bescheiden maar ambitieuze triatleet die eerst en vooral volgend jaar wil bevestigen. “Want met 1 goed resultaat kom je niet veel verder…”

Sybren Baelde werd in de 70.3 Ironman Sables d’Olonne achtste in 3u51’20, op net geen twee minuten van de vijfde plaats en op nauwelijks vijf minuten van het podium. Dat was een straffe prestatie van de nog altijd maar 24-jarige van het LTTD-Oilservice team, maar iedereen had het vooral over de man die twaalf seconden achter hem als negende finishte. “Frederik is al van toen ik klein was mijn idool en een echt voorbeeld als atleet, en nu nog altijd,” vertelt Sybren.

“Met 1 goed resultaat kom je niet veel verder…”

“Het is een speciaal gevoel om nu eens in de buurt van Frederik te kunnen finishen. Het zal jammer zijn dat hij verdwijnt van het internationaal triatlon-gebeuren. Voor veel mensen klinkt het speciaal dat ik achtste ben en Fre negende, maar moesten de plaatsen omgekeerd zijn zou ik even content zijn,” gaat de triatleet uit Roeselare verder.

Sybren Baelde geeft alles op de fiets in de 70.3 Ironman Sables d’Olonnes (foto: David Pintens)

De afgelopen tijd waren er nauwelijks internationale triatlons en dus deden in de Vendee flink wat internationale toppers mee. En tussen al die toppers werd Sybren achtste. “Ik had het totaal niet verwacht,” lacht Sybren. “Vooraf had ik gezegd dat ik tevreden ging zijn met een plaats in de top-30 met zo’n deelnemersveld. Het gevoel in Viersel (waar we ook de comeback zagen van zijn partner Linde Herreman – redactie) was al goed toen ik er de 1/3de triatlon won, dus het was afwachten of ik dat gevoel kon meenemen naar Les Sables d’Olonne.”

Bruidsjongen van Frederik

Wat de toekomst brengt is nog niet duidelijk. “Het zou altijd plezant zijn om wat meer op triatlon te kunnen focussen, maar met 1 goed resultaat kom je niet veel verder,” reageert Baelde erg bescheiden. “Hopelijk kan ik me volgend jaar bevestigen op deze afstand en misschien nog iets verbeteren.”

Zijn volgende afspraak is de halve triatlon van Menen bij de afscheidswedstrijd van Frederik Van Lierde. Het was overigens niet de eerste keer dat hij voorop liep tegen zijn grote idool. “Het is inderdaad een plezante herhaling van de geschiedenis. Destijds was ik bruidsjongen bij zijn huwelijk. Dus buiten de triatlonwereld is er nog een band met Frederik,” aldus Sybren.