Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens klaar voor revanche van WK in Karlovy Vary “Zwaar parcours, dus het gaat plezant worden…”
Jelle Geens liep op het WK in Hamburg in 2020 nog naar de 4de plaats (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Jelle Geens klaar voor revanche van WK in Karlovy Vary “Zwaar parcours, dus het gaat plezant worden…”

Belgian Hammer Jelle Geens is dit weekend een van de grote favorieten voor de zege in de ITU World Cup triatlon van het Tsjechische Karlovy Vary, in wat zich aankondigt als de grote revanche voor het WK van vorige week in Hamburg want bijna alle grote sterren van de strijd om de wereldtitel komen ook in Karlsbad aan de start. Wij spraken met Jelle, die nog steeds nageniet van zijn vierde plaats op het WK in Hamburg en de knappe vijfde plaats van de Belgian Hammers op het WK Mixed Team Relay.

https://www.instagram.com/p/CE9ttY4hApq/

Eerst zijn er geen wedstrijden en dan mogen onze Belgian Hammers ineens vol aan de bak, het is een hele omschakeling. Bovendien was het in Hamburg een tweedaagse. Wij waren dan ook benieuwd of Jelle volledig hersteld is. “Tja, ik ben ondertussen wel bekomen. Het is toch zwaar, zo twee dagen op een rij wedstrijd. Ik was het begin van de week toch een paar dagen vermoeid, maar ik voel me sinds donderdag wel terug klaar voor een nieuwe race.”

Wereldkampioenen aan de start

Jelle Geens in het spoor van Browlee en Murray in Hamburg (foto: ITU/Tommy Zaferes)

In Karlovy Vary, ook wel bekend als Karlsbad, krijgt Jelle Geens het gezelschap van Erwin Vanderplancke en Jonathan Wayaffe… en van zowat alle hoofdrolspelers uit het WK, met wereldkampioen Vincent Luis op kop. “Ja, het is een beetje een WTS deelnemersveld hier, logisch ook met het zeer gelimiteerd aantal internationale ITU races. Ik voel me er wel klaar voor en het is een leuk parcours op de fiets. Dat gaat plezant worden, maar ook zwaar,” lacht Jelle.

“Nog Lille en Doornik”

Jelle bereidde zich ter plaatse voor op de wedstrijd. “Ik ben na het wereldkampioenschap in Hamburg meteen doorgereisd naar Karlovy Vary. Maar na de wedstrijd keer ik opnieuw weer naar huis. Ik doe namelijk nog twee triatlons in Belgie, de T3-wedstrijd in Lille op de Lilse Bergen op 26 september en het BK-ploegentriatlon in Doornik op 4 oktober.

Barthelemy en De Vet aan de start

Valerie Barthelemy in achtervolging op het WK in Hamburg (foto: ITU/Tommy Zaferes)

Naast Jelle, Erwin en Jonathan bij de mannen, komen bij de vrouwen Valerie Barthelemy en Hanne De Vet ook in actie. Ook hier is wereldkampioene Georgia Taylor-Brown van de partij, net zoals Jessica Learmonth, Katie Zaferes en Flora Duffy. De mannen starten zondag om 10 u. voor hun kwarttriatlon. Ook de vrouwen doen een kwarttriatlon, zij gaan om 15 u. van start. Zondagavond krijgt u een uitgebreid verslag op 3athlon.be.