Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BROOKS zadelt ons op met mooie items voor onder de kerstboom!
Extra

BROOKS zadelt ons op met mooie items voor onder de kerstboom!

Brooks England is het oudste, nog opererende zadel bedrijf van de wereld. Het is opgericht in 1866 en is bekend geworden met haar leren zadels. Naast leren zadels biedt Brooks ook de Cambium lijn op basis van gevulkaniseerd rubber. Hoewel ze in competitieverband niet meer zo bekend zijn kan je je racepaard nog altijd voorzien van een sportief Brooks zadel. Maar in deze review schenken wij graag eens speciaal de aandacht aan die trouwe supporters die ook vaak met hun tweewieler richting de wedstrijden afzakken. Ook zij mogen hierbij het nodige comfort niet uit het oog verliezen en dan zouden deze nieuwe BROOKS C67 en bijhorende handvaten wel eens perfect van passen kunnen komen.

C67 Zadel

Brooks England voegt de C67 toe aan het stijlvolle Cambium-assortiment van waterbestendige natuur rubberen zadels en bijpassende handvatten. Het zadel is ontworpen voor woon-werk verkeer, met functies die speciaal geschikt zijn voor de moderne e-Bike, bakfiets en andere rechtopstaande, stadsfietsen. 

De Cambium C67 gegarandeerd comfort door twee sleutelelementen. De elastische natuurrubberen bovenzijde absorbeert zowel schokken als stoten. De speciale gebogen vorm van de bovenkant en de zadelneus zorgt voor meer stabiliteit tijdens de rit. Er is speciale aandacht besteed aan de veiligheid, de functie en het comfort voor e-Bike berijders dankzij de flexibele bovenzijde. Deze heeft een natuurlijk verhoogd achtervlak en biedt controle tijdens het trappen en voorkomt dat je achteruit glijdt op het zadel. De gebogen neus zorgt ook voor meer stabiliteit tijdens het versnellen.

Tegelijkertijd voegt het ook extra weerstand toe tegen stress en trillingen en zorgt dit voor een langere levensduur. Duurzaam, onderhoudsvrij en waterdicht, de C67 is het hele jaar door perfect geschikt voor het gebruik tijdens alle weersomstandigheden, dankzij de nylon stof boven op het zadel voor weer- en slijtvastheid. En bovenal vinden we dat dit vintage item er nog eens knap uitziet ook!

Nieuwe ergonomische handvatten 

Om de beleving van comfort compleet te maken, heeft Brooks ook nieuwe ergonomische handvatten uitgebracht die perfect passen bij de zadels van de Cambium-serie. De handvatten zijn vooral geschikt voor fietsen voor een staande positie of schuine rijpositie. Deze duurzame en waterdichte rubberen handvatten zijn ergonomisch gevormd. De druk wordt over een groter deel van de hand verdeeld en biedt verschillende comfortabele positioneringsmogelijkheden en dat ook bij een oneffen ondergrond. Tot slot halen de aluminium stuureindpluggen hun inspiratie uit de iconische Brooks klinknagelvorm voor een veilige en stijlvolleplug.

Dankzij de crew van TwoTone Amsterdam kwamen wij deze mooie items op het oog. Het lijkt ons dan ook een ideaal geschenk dat ieder atleet aan zijn of haar trouwste supporter cadeau kan doen met de eindejaarsperiode in zicht . Al is het maar om hen te motiveren met de tweewieler richting iedere wedstrijd af te zakken! Adviesprijs voor het zadel is €120, de handvaten koop je aan voor €45.