Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dieven stelen unieke fietsen uit hoofdkwartier van Specialized ter waarde van 160.000 dollar
Onder andere Gwen Jorgensen's S-Works Tarmac van de Spelen in Rio werd gestolen (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Extra

Dieven stelen unieke fietsen uit hoofdkwartier van Specialized ter waarde van 160.000 dollar

Het hoofdkwartier van Specialized, in het Amerikaanse Morgan Hill in California, heeft zondag 13 december op klaarlichte dag bezoek gehad van dieven, die 18 fietsen hebben ontvreemd, voor een volledige waarde van 160.000 dollar. Want onder de fietsen zaten een aantal unieke exemplaren, die deel uitmaakten van het museum van Specialized. Onder andere de S-Works Tarmac waarmee Gwen Jorgensen olympisch kampioene triatlon werd in Rio in 2016 werd gestolen. Maar ook unieke fietsen zoals de S-Works Roubaix waarmee Peter Sagan Parijs-Roubaix won en de custom geel-gespoten S-Works Tarmac waarmee Fabian Cancellara in de gele trui fietste in de Tour de France van 2010 zijn verdwenen.

De plaatselijke politie heeft op basis van camerabeelden bewijs dat bij de inbraak een witte bestelwagen en een Toyota terreinwagen werden gebruikt. De terreinwagen werd in Salinas, zo’n 60 km van het hoofdkwartier van Specialized, verlaten teruggevonden. De politie is nog altijd op zoeke naar de witte bestelwagen en heeft getuigen opgeroepen om zich te melden.

Onder andere Gwen Jorgensen’s S-Works Tarmac van de Spelen in Rio werd gestolen (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)

25.000 dollar beloning voor gouden tip

Het is overigens niet de eerste keer dat Specialized het slachtoffer is van een inbraak. In 2015 werden al twee unieke fietsen gestolen uit de lobby van het hoofdkwartier van Specialized. Die werden toen snel teruggevonden toen de fietsen aangeboden werden aan een plaatselijke Specialized fietsendealer. Nu waren er door de corona-crisis helemaal geen personeelsleden ter plaatse op het hoofdkwartier van Specialized.

Specialized heeft ondertussen een beloning uitgeschreven van 25.000 dollar voor tips die tot de arrestatie van de dieven en het terugkrijgen van de unieke fietsen kunnen leiden.