Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn finisht op 1 puntje van overwinning in laatste race Z Pro Tri Series 3
Multisports

Seppe Odeyn finisht op 1 puntje van overwinning in laatste race Z Pro Tri Series 3

De Belgische triatleten Seppe Odeyn en Kenneth Vandendriessche deden woensdag mee aan de vierde en laatste manche van de derde Z Pro Tri Series op Zwift en dat leverde opnieuw een zilveren medaille op, deze keer voor Odeyn. Nadat Kenneth Vandendriessche de vorige twee weken al tweede eindigde, pakte Seppe Odeyn nu ook de tweede plaats, op 1 puntje van Zwift-specialist Antony Costes, die drie van de vier manches won. Ook deze laatste manche van de februari-competitie was een bike-run-bike. Eerst was er de Volcano non-drafting race op de klim van Whole Lotta Lava in Watopia, gevolgd door 5 km lopen en tot slot een criterium van 6 ronden in Crit City. Seppe ging na twee proeven aan de leiding, maar Costes was in de tussenspurten en de eindspurt te snel…

In de eerste proef ging Matt Hanson net zoals vorige week al vroeg in de aanval. De triatleten zijn op Zwift te zien op triatlonfietsen, met aero-bars, een duidelijk teken dat het om een non-drafting race gaat. Op de lastige klim liepen de verschillen meteen op. Seppe Odeyn was de enige die in de buurt van Matt Hanson kon blijven. De Herentse halfgod ‘Odin’ bleef constant op een drietal seconden van Hanson. In de laatste rechte lijn naar de top van Whole Lotta Lava trapte Seppe een stevig wattage waarmee hij bijna in de spurt op en over Hanson ging, maar de Amerikaanse Ironman-topper hield nog 22 honderdsten over op Odeyn. Kenneth Vandendriessche kwam als negende over de streep.

Seppe virtueel aan leiding

In het lopen bleven Kenneth Vandendriessche en Seppe Odeyn bij elkaar, aan een constant tempo van 19 km per uur, op zoek deze keer naar het maximum der punten in het looponderdeel. Ze kwamen als vijfde en zesde over de streep en scoorden allebei inderdaad de 20 punten. Hanson pakte slechts 12 punten waardoor Seppe virtueel aan de leiding ging in het race-klassement.

Seppe Odeyn was er duidelijk op gebrand om zijn leidersplaats te behouden, want in de eerste tussenspurt pakte hij de winst en de 3 punten voor Costes en Barclay. In de tweede tussenspurt werd hij nipt geklopt door Costes en zo bleef het spannend. In de vierde en vijfde sprint scoorde Seppe niets terwijl Costes wel punten pakte. Met 11 punten voor Costes, 10 voor Royle en 8 voor Odeyn zou de eindsprint de beslissing brengen over de eindzege in deze vierde manche.

Odin en Kenny V in top-4 in eindklassement

Vandendriessche opende de spurt, maar Costes timede zijn watts perfect en kwam opnieuw als eerste over de streep. Seppe finishte als 7de in de eindsprint. Samen met de tussenspurten kwam Seppe op de derde plaats uit in de slotproef. Daarmee kwam hij net 1 puntje te kort in de einstand van deze 4de manche. Costes won met 58 punten, Odeyn werd tweede met 57 punten en Aaron Royle derde met 55 punten. Met 46 punten eindigde Kenneth Vandendriessche achtste.

Volgens onze berekeningen is Antony Costes de eindwinnaar van de Z Pro Tri Series met 77 punten op een totaal van 80, de overduidelijke winnaar dus. Jackson Laundry finisht met 67 punten op de tweede plaats. Seppe Odeyn is derde met 65 punten voor Kenneth Vandendriessche met 60 punten. Odeyn kende in de slotproef van de vorige manche een wifi-uitval en Kenneth Vandendriessche had connectie-problemen in het lopen in de eerste race, anders hadden beide Belgen nog hoger kunnen eindigen. Deze resultaten zijn overigens nog officieus en zullen later deze week bevestigd worden als Zwift de definitieve resultaten publiceert.

Herbekijk de laatste Z Pro Tri race