Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laagste hartslag bij Arena Games en toch winnen, Marten Van Riel verbaast ook in cijfers
Marten Van Riel geeft alles op de fiets in de SLT Arena Games in Londen (foto: Super League Triathlon/Tom Shaw)
Nieuws

Laagste hartslag bij Arena Games en toch winnen, Marten Van Riel verbaast ook in cijfers

Toen Marten Van Riel vorige week de indoor triatlon bij de Arena Games in Londen won, deed hij dat met een gemiddeld lagere hartslag dan de andere deelnemers en dat is opvallend. Want wie de beelden bekeken heeft, zag Marten toch echt tot het uiterste gaan. Op Instagram had Keep It Riel het er zelf over dat het lang geleden was dat hij zo’n hoge hartslag had gehad. Volgens hem ging het over 163 slagen per minuut, volgens de berekeningen van Super League Triathlon kwam hij aan 154 aan het einde van stage 2, de ronde die hij won en waarmee hij de basis legde voor zijn eindzege. Ter vergelijking: Gordon Benson haalde een hartslag van 209 toen hij zijn snelste kilometer liep in 2’51…

“Nog nooit boven 170 gehaald”

Wij contacteerden Marten in Girona, waar hij zich volop voorbereidt op het komende triatlonseizoen, dat hopelijk op 15 en 16 mei van start gaat in het Japanse Yokohama. En Keep It Riel bevestigt zijn lage hartslag tijdens de Arena Games. “Het was eigenlijk een hoge hartslag voor mijn doen, dus het klopt wel degelijk, die hartslagwaarden,” lacht Marten. “Vroeger was dat nog iets hoger, maar niet veel hoor. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit boven de 170 hartslagen per minuut heb gezeten. Voor mij is die maximale hartslag van 163 tijdens de Arena Games al heel hoog, want op training ga ik amper boven de 160. Mijn absolute max hartslag zal dan ook ergens tussen 160 en 165 liggen,” legt Marten uit.

Container Cup met Marten en Hasse

De 28-jarige triatleet uit Loenhout keerde na Londen overigens een paar dagen terug naar de heimat in België om in de regio van Wuustwezel nog wat te trainen met de maten. “Het deed deugd om nog eens thuis te zijn. Maar ik zit momenteel voor te trainen echt perfect in Girona dus ik ben toch snel terug daar naartoe gereisd,” aldus Marten. Binnenkort kan je Marten overigens ook in België aan het werk zien. De Belgian Hammer doet namelijk mee aan het tweede seizoen van de Container Cup waarvan de eerste aflevering maandag 5 april te zien is op Play4. En schakel na de reguliere Container Cup aflevering ook gerust door naar het Play Sport Open kanaal want dit seizoen is er ook een Container Cup voor beloften, met daarbij talentrijk triatlete Hasse Fleerackers…

Nog meer interessante cijfers over Arena Games

Marten was in Londen tijdens de Arena Games ook de meest consistente triatleet. Zijn snelste en langzaamste tussentijden tijdens het zwemmen weken niet meer dan vijf seconden af over de drie rondes. Voor het fietsen was dat negen seconden en het lopen zes. Super League Triathlon deelde een aantal statistieken, zoals de zwem-efficientie van de atleten en de hartslag, met dus een opvallende 209 hartslagen per minuut bij Gordon Benson. Bekijk alle ciijfers bij onze collega’s van 3athlon.nl