Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Doe je eigen triatlon of duatlon en kies je afstand: al meer dan 300 deelnemers voor Tritochange
Diego Van Looy is voor het tweede jaar op rij één van de ambassadeurs van Tri2Change (foto: Tri2Change RR)
Duathlon

Doe je eigen triatlon of duatlon en kies je afstand: al meer dan 300 deelnemers voor Tritochange

Tussen alle annuleringen en uitgestelde triatlon-wedstrijden is er toch nog 1 lichtpuntje in deze tijden van corona-maatregelen: volgend weekend wordt de allereerste Tritochange gehouden, een virtuele triatlon- en duatlon-race die je op je eigen parcours afwerkt. Er resten nog een paar dagen om je in te schrijven overigens, maar vanaf zaterdag is het zover. Je kan nog altijd kiezen uit de twee sporten: triatlon en duatlon en uit verschillende afstanden. Ondertussen hebben zo’n 300-tal deelnemers zich aangemeld, en opvallend: ruim de helft kiest voor duatlon…

Olivier Smekensis de man die met het initiatief op de proppen kwam en samen met een sterk team gaat hij voluit voor een geslaagde eerste editie van deze virtuele races. Olivier is best tevreden met de voorlopige inschrijvingscijfers al hoopt hij dat nog een aantal triatlonclubs van zich laten horen. “Het exacte aantal deelnemers zullen we pas vrijdagavond weten,” vertelt Olivier, “maar we hebben ondertussen de magische grens van 300 deelnemers bereikt en daar ben ik best wel trots op. Ook in de laatste drie dagen hoop ik dat er nog heel wat inschrijvingen volgen.”

“Grootste triatlon en duatlon event van eerste helft 2021”

“Ervaren triatlon-rotten met heel wat kennis van event- organisatie hadden in eerste instantie niet meer dan 100 deelnemers ingeschat,” lacht Olivier. “Maar met deze aantallen is Tritochange, en dat vanaf de eerste editie, meteen het grootste triatlon en duatlon event in Belgie in de eerste helft van 2021 in extreem moeilijke omstandigheden. En daar zijn we dus niet een beetje fier op, zonder 1 euro sponsoring of subsidie. En zonder noemswaardige marketing, enkel wat goodwill.”

Je kan je nog altijd inschrijven voor de virtuele triatlon of duatlon en je kan kiezen voor verschillende afstanden, van een supersprint tot en met de volledige triatlon-afstand van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. Inschrijven doe je op de website van Tritochange. En voor wie meedoet, alvast wat leuke cijfers…

Van 6 tot 82 jaar

De jongste twee deelnemers aan Tritochange zijn 6 jaar oud en de oudste deelnemer is maar liefst 82. “Te oud,” is dus geen excuus om mee te doen aan Tritochange. Wat het aantal deelnemers betreft spannen drie clubs de kroon: MTT, Ohana en Tribe. Bij MTT is zelfs 92% van de leden ingeschreven, die het voorbeeld van ‘Demerman’ Marc Matthys volgen. En wie denkt dat duatlon een sport is voor triatleten die niet kunnen zwemmen, die zit er helemaal naast. Ongeveer de helft van de deelnemers heeft gekozen voor 1 van de duatlon-afstanden. De meeste triatleten, die dus wel voor zwemmen kozen, kunnen overigens terecht bij Tritochange partner Sportoase om hun zwemonderdeel af te werken. Sommigen gaan daar een tijdje zoet mee zijn en zullen heel wat baantjes moeten doen om aan 3,8 km te komen. Niettemin kozen een tiental triatleten voor de volledige afstand in de Tritochange.

Ultrakid Johannes aan de start

Onze favoriete deelnemer aan de Tritochange is zonder twijfel Ultrakid Johannes. In 2020 deed hij, vlak voor de halve wereld in lockdown ging, nog samen met Nico ‘Delneffio’ De Neef de Ultraman Challenge triatlon in Israel. Dit weekend staat hij aan de start van de Tritochange. Er werd al stevig getraind, onder andere in het gezelschap van para-triatleet Bart Vandermoere, die dit weekend ook in actie komt en die een voorbeeld is voor Johannes, zo blijkt uit diens facebook-post. We wensen hen allebei alvast veel succes en veel plezier. En als jij meedoet, natuurlijk ook veel plezier gewenst en veel succes! Komaan, inschrijven, nu… Komaan, je moest al op weg zijn… 🙂