Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete Hanne De Vet blijft voor olympisch reserve-ticket gaan “De volgende keer maak ik het wel af”
Hanne De Vet in de World Cup Triatlon van Lissabon (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Triatlete Hanne De Vet blijft voor olympisch reserve-ticket gaan “De volgende keer maak ik het wel af”

Hanne De Vet, de triatlete van het Athletes For Hope Team van Marc Herremans, was zondag prominent voorin te zien tijdens de World Cup triatlon in Lissabon, maar aan de finish geen spoor van ‘Vetje’. Na vijf kilometer lopen, stapte de triatlete compleet leeg uit de wedstrijd. Een dag later klinkt ze alweer strijdvaardig in haar zoektocht naar olympische punten en een top-140 plaats op de olympic ranking om als reserve mee te kunnen met de Belgian Hammers. “De vorm is zeker daar, dus volgende week hoop ik mijn wedsrijd wel te kunnen afmaken…”

“Top-140 halen in olympic ranking”

Geen Hanne De Vet in de eerste triatlon van de T3 Series voor het Athletes For Hope team, die het goed deden met een vierde plaats in de eerste divisie bij de vrouwen. “Mooi hé,” reageert Vetje. “Ja, ik had graag nog eens voor de ploeg geracet in België. Maar grotere dromen komen eerst.” En dus deed ze zondag mee aan de World Cup triatlon in Lissabon. Ook de komende weken blijft het een internationaal programma. “Deze zaterdag zal ik starten op de World Cup in Arzachena. Ggelukkig is het een sprint-triatlon deze keer,” lacht Hanne.

Voorlopig staat alles in het teken van de top-140 op de olympic ranking. Om als reserve met de Belgian Hammers mee te kunnen naar Tokio moet ze van de 187ste plaats nog wat opschuiven. “Afhankelijk van het resultaat in Arzachena gaan we beslissen of ik nog ga starten in de World Cup in Mexico over 2 weken of niet. De kans zit er zeker nog in dat ik mee kan als reserve naar Tokio. Ik moet binnen de top 140 staan op de Olympic ranking. Als ik nog twee goede resultaten haal moet dat normaal lukken. Maar het zal uiteraard niet makkelijk zijn omdat er nog veel atleten op olympische punten aan het jagen zijn.”

“De vorm is daar…”

In Lissabon had Hanne een vrij goed zwemnummer en in het fietsen toonde ze zich vooraan in de kopgroep. Maar in haar eerste kwarttriatlon van het seizoen liepen de benen leef. “De vorm is zeker daar, zoals je gisteren in de wedstrijd kon zien,” zegt de triatlete uit Wuustwezel. “Maar een kwarttriatlon op dat niveau was waarschijnlijk nog iets te zwaar. Dus hoop ik deze zaterdag mijn wedstrijd wel te kunnen afmaken.”

“Belgian Hammers zien winnen, gaf een boost”

Vrijdag was ze erbij en zag ze van dichtbij hoe de Belgian Hammers de overwinning pakten en de olympische kwalificatie in de Mixed Team Rekay. “Om de Belgian Hammers in real life te kunnen zien winnen, dat geeft zeker wel wat kippenvel! De extra motivatie-boost was zeker daar voor mijn individuele race. Het is altijd een eer en het doet me veel plezier om samen af te kunnen reizen naar wedstrijden met de Hammers.”

Of ze zich deze zomer mag aansluiten bij de Hammers in Tokio is afhankelijk van een aantal facoren. “Als eerste moet je in de top 140 staan op de olympic ranking. Momenteel proberen Jolien Vermeylen (zondag 39ste in Lissabon en voorlopig 205de op de olympic ranking) en ik nog voor deze top-140 te gaan. Moesten we er beide inkomen, dan beslist de federatie wie ze zullen meenemen. Maar ik ga er dus vol voor gaan,” aldus Hanne.