Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Waarom Alistair Brownlee de gevallen Tom Bishop opwachtte in triatlon World Cup?
De kopgroep met Jonnie Brownlee op de steile klim in Arzachena (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Waarom Alistair Brownlee de gevallen Tom Bishop opwachtte in triatlon World Cup?

Het was een opvallend beeld tijdens de wereldbeker triatlon in het Italiaanse Arzachena toen één van de Britse triatleten tijdens de beklimming rechtdoor ten val kwam. Eerst dachten we dat het Alistair Brownlee was die viel en dat zijn jongere broer Jonnie hem opwachtte. Maar het bleek uiteindelijk Thomas Bishop te zijn die ten val kwam. En het was Alistair Brownlee die meteen de remmen dichtkneep en kwam kijken of alles met Bishop in orde was. Maar waarom wachtte Alistair Brownlee nu op Thomas Bishop? Bekijk de valpartij na 1’05 in de highlights video hieronder:

Groot-Brittanië heeft op dit moment recht op slechts twee plaatsen in de olympische triatlon. In 2019 werd Jonnie Brownlee al officieel geselecteerd en voor het tweede ticket komt normaalgezien Alex Yee in aanmerking op een voorlopige 21ste plaats in de olympic ranking. De enige kans voor tweevoudig olympisch kampioen Alistair Brownlee (zelf pas 94ste in de ranking) om nog in Tokio te geraken is als er een derde Britse triatleet in de top-30 van de olympic ranking staat. Tom Bishop staat momenteel op de 35ste plaats. Dat verklaart meteen waarom Alistair zich liet uitzakken en na de valpartij meteen ook wachtte op Bishop. Alistair doet er alles aan om Bishop in de top-30 te krijgen.

Uiteindelijk haalde het allemaal niets uit. Terwijl Jonnie Brownlee de wedstrijd won, zou Bishop uiteindelijk pas 40ste worden, Alistair Brownlee stapte in het lopen uit de wedstrijd. Volgende week volgt ongetwijfeld een nieue poging in de thuiswedstrijd voor de Brownlee-broers, met de WTCS triatlon in Leeds.

Uitslag World Cup triatlon Arzachena 2021