Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel na 3de plaats in WTCS Leeds: “Laten zien dat ik het ook in het lopen kan afmaken”
Morgan Pearson, winnaar Alex Yee en Marten Van Riel (r) op het podium in Leeds (foto British Triathlon)
Nieuws

Marten Van Riel na 3de plaats in WTCS Leeds: “Laten zien dat ik het ook in het lopen kan afmaken”

Voor de tweede keer in zijn carriere behaalde Marten Van Riel een podiumplaats in een WTCS-triatlon en op 7 weken voor de Olympische Spelen in Tokio geeft de schitterende derde plaats in Leeds een mentale boost aan de Belgian Hammer, zeker na een loodzware wedstrijd. Dat blijkt ook uit de reactie van Marten Van Riel die vooral blij is dat hij met de beste lopers mee kon in Leeds. “Ik wou absoluut voor die medaille gaan en tonen dat ik het ook in het lopen kan afmaken…”

“Aanvallen op de fiets is de aard van het beestje, he!”

“Het was echt een superzware race, maar zo heb ik het graag,” vertelt een breed lachende Marten. “Het was een enorm plezante maar wel heel zware dag. Ik ben nog in de aanval gegaan. Dat was waarschijnlijk niet het verstandigste, maar ja, dat is de aard van het beestje hé. Ik wil het fietsen zo hard mogelijk maken. En ik amuseer me er gewoon ook mee. Ik kreeg een klein gaatje en ik hoopte dat er anderen meegingen. Na 1 ronde op kop te hangen, heb ik dan toch beslist om krachten te sparen voor het lopen en dat is goed uitgedraaid.”

Het lopen ging erg goed en dat doet Marten zichtbaar deugd. “Ja, ik voelde me nog redelijk goed voor het lopen. Ik wist vooral dat de anderen misschien nog meer energie verbruikt hadden op de zware fietsproef. Ik vertrok relatief rustig. Maar ik dacht wel met de moves, waarvan ik dacht dat ze belangrijk waren, mee te gaan. En dat heeft echt wel geloond. Ik denk dat ik vandaag echt wel durfde meegaan met de beste lopers ter wereld en ik heb laten zien dat dat kan,” legt Marten uit.

“Aansluiting gevonden met wereldtop in het lopen”

Over 7 weken komen de Olympische Spelen eraan. Marten wou absoluut een podiumplaats pakken als mentale boost voor Tokio. “Ik wilde echt voor die medaille gaan,” vertelt Marten. “Dat is toch een serieuze motivatie-boost voor de Spelen. Ik had dat echt wel nodig. Ik heb gewoon alles in die laatste ronde gelegd om zowel de vijfde af te houden en de derde plaats nog in te nemen door Hayden nog in te halen. Dat was een hele goeie laatste ronde nog, daar ben ik blij mee.”

Marten is vooal blij dat hij in het lopen zijn sterkte nog eens kon tonen. “Het is al redelijk lang, van vroeger af aan, dat mensen zeggen dat lopen de zwakke proef van Marten is. Ik heb echt het gevoel dat ik daar heel veel in verbeterd ben en dat ik de aansluiting met de wereldtop gemaakt heb. Natuurlijk zou het perfect zijn, mochten we met een kleine groep voorop geraken op de Spelen, maar ik laat nu zien dat het niet ‘per se’ hoeft. Ik heb toch laten zien dat ik het ook in het lopen kan afmaken,” aldus Keep It Riel.