Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch militairen sprokkelen medailles op WK Lanzarote.
Nieuws

Belgisch militairen sprokkelen medailles op WK Lanzarote.

Naast de Ironman Lanzarote vond op het eiland ook het officiële Wereldkampioenschap CISM voor de triathlonsport plaats. Het kampioenschap werd gekoppeld aan de Ironman organisatie waardoor de atleten van het langere werk deze keer konden strijden om de medailles bij de militairen. The Belgian Military Triathlon deed het voortreffelijke met zowel bronzen medailles in teamverband als individueel brons voor Mandy Dammekens.

Na bijna twee jaar geen CISM wedstrijden mochten de Belgische militaire selectie zich eindelijk nog eens opmaken voor competitie. De laatste keer dat ze hun nationale tenue nog aantrokken was op de afscheidswedstrijd van Frederik Van Lierde maar nu kon er eindelijk terug geknokt worden voor de medailles. Met Kjel De Hertog, Pieterjan Penne, Lauren Nobels en Mandy Dammekens trok de selectie richting het Spaanse Eiland.

Bronzen plakken

Laurent Nobels kwam als eerste van de Belgen over de streep en keek toen uit naar de finish van zijn collega’s om te zien waar het collectief zou eindigen. Enkele minuten later volgde Kjel De Hertog die zijn debuut kende op de Ironman afstand. Ook op Pieterjan Penne was het niet lang wachten zodat alle Belgische ruim onder de 11uur de finishlijn bereikt hadden.

Mandy Dammekens kwam net onder de 12uur over de streep wat zowel resulteerde in een derde plaats in haar agegroup en dezelfde positie behaalde ze ook bij het WK CISM door als derde militaire dame over de streep te komen. Die prestatie zorgde ervoor dat het collectief ook op het podium mocht. de Belgian Military Triathlon Team kaapt de bronzen medaille weg in de teamcompetitie waardoor we onze landgenoten zagen stralen op het eindpodium.

Volgende wedstrijden?

Of er dit jaar nog CISM wedstrijden is tot dusver onduidelijk maar hoogst onwaarschijnlijk. De nationale selectie kan zich alvast optrekken aan deze mooie prestatie en weldra trekken ze vol goeie moed richting Ieper om eindelijk nog eens een teamstage te kunnen afwerken. Daar mogen ze alvast nieuwkomer Stef Corthouts opwachten die het militaire team zal vervoegen.