Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Long Course Weekend in 2021 in Nederland, LCW Belgium gaat wel door als gepland
De start van het zwemmen bij Long Course Weekend Wales (foto: LCW Wales)
Multisports

Geen Long Course Weekend in 2021 in Nederland, LCW Belgium gaat wel door als gepland

Dinsdag maakte organisator Extra Leisure bekend dat het Long Course Weekend Holland in Beesel verplaatst wordt van 10 september 2021 naar 13, 14 en 15 mei 2022. In Nederland worden de versoepelingen rond sportevenementen al meteen weer teruggedraaid en zo mochten sinds afgelopen weekend al geen supporters toegelaten worden bij het NK triatlon in Rotterdam en bij de 043 triatlons van Maastricht. De organisatie haalt als belangrijkste reden de reisbeperkingen en de overvolle kalender in september aan. De organisatie van Long Course Weekend Belgium op 24, 25 en 26 september in Nieuwpoort gaat voorlopig wel volledig door zoals gepland.

Reisbeperkingen en volle agenda

Wedstrijddirecteur Rob Frambach van organisator Extra Leisure betreurt de verplaatsing van het evenement, dat eigenlijk zou plaatsvinden in het weekend van 10 september 2021, maar geeft aan dat dit voor zowel de gemeenschap als de atleten de beste optie is. “De afgelopen maanden heeft ons team samen met de gemeente Beesel onuitputtelijk gewerkt aan de doorgang van Long Course Weekend Holland – Beesel. We vinden het dan ook erg jammer dat we het sportieve festijn moeten verplaatsen.”

“We hebben van veel atleten feedback ontvangen over het feit dat ze op de datum in september niet kunnen deelnemen vanwege verschillende redenen, waaronder reisbeperkingen en eerder aangeschafte tickets voor andere evenementen die naar dezelfde periode verplaatst zijn. Atleten en de gemeenschap in gemeente Beesel verwachten een sportevenement van formaat. In de huidige omstandigheden is dat helaas niet mogelijk gebleken. Wij kijken met vertrouwen uit naar een succesvolle editie in mei 2022,” aldus Rob Frambach.

“LCW Belgium staat niet ter discussie”

In 2021 vindt normaal op 24, 25 en 26 september het allereerste Long Course Weekend Belgium plaats in Nieuwpoort en volgens organisator Matthias Lievens kan de triatlon die over drie dagen gespreid wordt gewoon als gepland doorgaan. “Long Course Weekend Belgium staat niet ter discussie,” zegt Matthias. “We hebben deze week de kaap van de 750 deelnemers gerond en zien dit aantal nog elke dag ferm toenemen.”

“We zijn en blijven in nauw overleg met de stad Nieuwpoort en onze Covid-protocollen staan op punt. Het enorme festivalplein aan de Vismijn in Nieuwpoort is de perfecte plaats om alle races met voldoende afstand helemaal veilig te organiseren en we horen van onze moederorganisatie in Wales dat de reisbeperkingen voor het Britse deelnemersveld tegen midden augustus normaal zullen wegvallen. We kijken dan ook heel hard uit naar onze eerste editie,” aldus organisator Matthias Lievens.

Je kan je dus gewoon nog inschrijven voor het eerste Belgische Long Course Weekend op de website van LCW Belgium.