Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman nodigt nu ook Silver AWA triatleten uit om startveld WK St-George groter te maken
Een triatleet met de grijze badmuts van de AWA Silver categorie (foto: Ironman RR)
Nieuws

Ironman nodigt nu ook Silver AWA triatleten uit om startveld WK St-George groter te maken

Dat het WK Ironman in St. George niet zo populair is als het WK Ironman op Kona, bleek al toen Ironman eerder dit jaar niet-gekwalificeerde AWA Gold atleten uitnodigde om tegen betaling alsnog aan het WK deel te nemen, maar zelfs daarmee kregen ze de race nog niet vol lijkt het, want ook AWA Silver atleten hebben ondertussen een slot aangeboden gekregen. All World Athlete (AWA) is het loyaliteitsprogramma van Ironman; atleten die deze status hebben verdiend, volbrachten al meerdere Ironman wedstrijden.

Het WK in St. George vindt plaats op 7 mei 2022. Het is de eerste keer dat het WK Ironman daarmee verplaatst van het ‘magische’ Hawaii, daar waar het ooit allemaal begon, naar een andere plek. Toch wordt duidelijk dat het voor veel mensen – die ruim duizend euro betalen om aan het WK deel te mogen nemen – om Hawaii en Kona draait. Dit jaar zal het WK Ironman niet alleen voor het eerst buiten Hawaii worden gehouden, het zal ook twee keer plaatsvinden, want Kona staat voor oktober ook weer op het programma.

Met veel niet officieel gekwalificeerden AWA Gold en Silver atleten aan de start is het WK beduidend minder sterk bezet dan anders. Daar waar atleten normaal strijden met de top binnen hun Age Group, zullen er nu ook veel atleten in hun leeftijdscategorie deelnemen die niet per se tot de sterkste in hun categorie behoren.