Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman wil extra triatleten lokken naar WK in St-George met betalende slots
in 2019 won halve Belg Rudy Von Berg de 70.3 Ironman in St-George, waar in 2022 het WK Ironman plaatsvindt (foto: Ironman)
Nieuws

Ironman wil extra triatleten lokken naar WK in St-George met betalende slots

De communicatie van Ironman over het te koop aanbieden van kwalificatieslots voor het WK Ironman in St-George aan Gold All World Athletes zorgt voor heel wat ophef. Wie 1.050 euro neertelt kan blijkbaar zonder kwalificatie deelnemen aan het wereldkampioenschap Ironman dat in mei in het Amerikaanse St-George gehouden wordt. Je moet er wel de status van Gold AWA age group triatleet voor hebben, maar het feit dat een rechtstreekse kwalificatie niet nodig is, zet veel kwaad bloed bij triatleten op social media.

Ironman baarde al behoorlijk veel opzien door het WK Ironman, dat normaal altijd op Hawaii plaatsvindt, te verplaatsen naar het Amerikaanse St. George in mei 2022. Dat wordt dan de zogenaamde 2021 editie van het wereldkampioenschap Ironman. In oktober volgen, gespreid over twee dagen, de WK’s van 2022. Aangezien heel wat triatleten voor Kona in oktober kozen, wil Ironman het startveld in St-George aanvullen met ‘AWA Gold Athletes’. Zij kregen een mail met het voorstel om een startbewijs voor 1.050 euro kopen en zijn dan dus verzekerd van deelname, ook al hebben zij zich niet gekwalificeerd.

‘Gold Athletes’ zijn atleten die bij de snelste twee procent binnen hun Age Group behoren. Ironman verkoopt de tickets naar waarschijnlijkheid omdat te weinig atleten zich hebben aangemeld voor de race die in mei van dit jaar plaatsvindt. Veel atleten deelden op socials de mail waarin het aanbod duidelijk werd.