Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Beklijvende documentaire ‘Vansteelant’ zaterdag op TV na Strade Bianchi
Joerie Vansteelant tijdens een looptraining in de 'Vansteelant' documentaire van Ruben Van Gucht (foto: Zebra63 RR)
Duathlon

Beklijvende documentaire ‘Vansteelant’ zaterdag op TV na Strade Bianchi

Zaterdag kan je na de live-reportage van de wielerklassieker Strade Bianchi op Sporza de documentaire ‘Vansteelant’ bekijken, de beklijvende film die Ruben Van Gucht maakte over de duatlonbroers Benny en Joerie Vansteelant. 3athlon.be was onlangs bij de avant-premiere van ‘Vansteelant’ in Torhout en zag dat het goed was. Verwacht geen sportieve retrospectieve van de duatloncarriere van Unbeatable Benny, maar wel een persoonlijk, oprecht en emotioneel portret van het verlies van een broer.

“De oorspronkelijke aanzet om deze documentaire over de broers Vansteelant te filmen kwam na mijn documentaire over Jean-Paul Praet en zijn roemruchte Nacht Van Vlaanderen in Torhout. Eerder dan een retrospectieve te maken over de carriere van Benny, hebben we met Joerie voor een heel persoonlijke aanpak gekozen,” aldus Ruben. En zo werd het een emotioneel portret van twee broers, twee concurrenten maar ook twee beste vrienden, waarbij Benny voor altijd het grote voorbeeld zal blijven voor Joerie. Vergeet dus zaterdag niet om af te stemmen op Sporza op één rond 16u50 na de finish van de Strade Bianchi…

Op de website van Sporza wordt de documentaire ‘Vansteelant’ ook als kijktip meegegeven.