Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
70.3 Ironman Dubai lijkt wel open Belgisch kampioenschap halve triatlon
Bart Aernouts won in februari 2020 de 70.3 Ironman Dubai (foto: Be Movi)
Nieuws

70.3 Ironman Dubai lijkt wel open Belgisch kampioenschap halve triatlon

Naast de seizoensstart in België met de sprinttriatlon van Diksmuide gaat dit weekeinde ook het internationale long distance triatlonseizoen echt van start met de eerste krachtmeting tussen de wereldtoppers in de 70.3 Ironman Dubai. En terwijl de hele wereld uitkijkt naar het seizoensbegin van Kristian Blummenfelt, hebben wij zaterdag vooral aandacht voor wat bijna het open Belgisch kampioenschap halve triatlon lijkt, met Bart Aernouts (winnaar van de 70.3 Ironman Dubai in 2020), Marten Van Riel, Pieter Heemeryck en Emmanuel Lejeune aan de start.

Opnieuw duel Blummenfelt-Van Riel?

Normaal zou ook Siebe Meeus voor het eerst als pro-triatleet aan de start staan, maar de corona-besmetting van zijn vriendin gooide roet in het eten. Het is moeilijk om de kansen van de Belgen in te schatten. In Dubai staat zoals wel vaker een heel breed veld aan de strart en het is altijd afwachten hoe iedereen de winter is doorgekomen. De meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar Big Blu. Ook al liggen de doelen van de Noorse wereldtopper verderop in het seizoen, als hij start, is het altijd om te winnen.

Vanuit olympische hoek krijgt hij niet alleen tegenstand van onze landgenoot Marten Van Riel, die in 2021 vice-wereldkampioen werd, net achter Blummenfelt, maar ook van de Franse triatleet Pierre Le Corre. Maar naast Blummenfelt is de Deense titelverdediger Daniel Baekkegard de grote favoriet. Bij de vrouwen wordt het uitkijken naar het duel tussen meervoudig wereldkampioene Ironman Daniela Ryf en het Duitse talent Laura Philipp, die door insiders wordt getipt als mogelijke opvolgster van de Zwitserse.

Voorzitter triatlonfederatie ook aan de start

Bij de age groupers hebben we ook een opvallende deelnemer. Michaël Schouwaerts, de voorzitter van Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse triatlon en duatlon federatie, begint er aan zijn opbouw richting het WK Ironman in Hawaii. Wij hadden onlangs nog een uitgebreid gesprek met Michaël over de federatie en over zijn kwalificatie voor Kona.

Alweer geen live coverage van Ironman

Op het gebied van PR en persaandacht trekt Ironman in 2022 helaas de lijn van de voorbije jaren door. Zo is er ook in Dubai opnieuw geen livestream en zullen we het moeten doen met de niet altijd even betrouwbare Ironman tracker. Mogelijk komen er op de 70.3 Ironman Dubai Facebook-pagina wel wat updates. En hoewel Dubai vooral veel luxe uitstraalt, is ook de prijzenpot niet fameus. Met 15.000 dollar zit de 70.3 Ironman Dubai bij de wedstrijden met de laagste opbrengst van het hele circuit. De winnaars nemen elk 2.500 dollar mee naar huis.

De 70.3 Ironman Dubai gaat zaterdag 5 maart om 7 u. plaatselijke tijd van start. Bij ons is het dan 4 u. ’s ochtends. Met 3athlon.be proberen we de wedstrijd zo goed mogelijk te volgen en je krijgt uiteraard zaterdagochtend een uitgebreid verslag van ons.

Volledige startlijst bij de Pro’s