Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens in Keep On Running podcast: “Liever meer triatlons met olympische afstand in WTCS Series”
Triatlete Jana De Ryst (l) met topper Jelle Geens (r) en zijn pakje van de WTCS Triatlon van Leeds (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jelle Geens in Keep On Running podcast: “Liever meer triatlons met olympische afstand in WTCS Series”

Zaterdag en zondag verdedigt hij de kleuren van de Belgian Hammers op de individuele triatlon en de Mixed Team Relay triatlon op de European Championships in Munchen, deze week is hij te gast bij onze hoofdredacteur in de Keep On Running Podcast bij Runners’ Lab, samen met triatlete Jana De Ryst. We hebben het met Jana en Jelle over het knappe seizoen van Jelle, al ligt zijn lat toch nog hoger, de rare afstanden en formats van triatlon, hoe zo’n eerste halve triatlon aanvoelt, tips voor beginners, dat bloopers in de wisselzone wel een ding is bij de triatleten onderling en of triatlons op termijn naar een afgesloten circuit moeten. En we blijven ook even stilstaan bij de World Triathlon Championship Series.

Op het EK is het straks weer een olympische triatlon met 1.500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. En daar is Jelle fan van. “Ik vond de Eliminator op het WK sprinttriatlon wel plezant en best wel zwaar, maar moet dat dan echt meetellen voor het WK? Ik denk dat het een heel andere disicpline is, die ze in de toekomst graag als extra discipline op de Spelen krijgen. Ik vind dat er meer olympische triatlons moeten meetellen in de Series. Momenteel zijn er maar 2, plus de Grand Final en dat is veel te weinig,” aldus Jelle.

Het EK triatlon op de European Championships in Munchen kan je vanaf vrijdag volgen. De wedstrijd bij de vrouwen wordt vrijdag vanaf 17u15 op één uitgezonden. Vanaf 17u55 gaat de uitzending verder op canvas. De mannentriatlon is zaterdag volledig te volgen op één vanaf 16 u. Voor de Mixed Team Relay moet je zondag op canvas zijn vanaf 18 u.

Vergeet zeker niet je te abonneren op de Keep On Running Podcast. Hans Cleemput, hoofdredacteur van 3athlon.be en triatlonspeaker, ontving er dit seizoen onder andere al Bashir Abdi, Pieterjan Hannes, Tim Moriau, Tine Embrechts en Eline Berings.