Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het schouderklopje van Iden bij Laidlow in de Ironman Hawaii “Ik zei dat ik trots op hem was…”
Het schouderklopje van Gustav Iden aan Sam Laidlow in het WK Ironman Hawaii (foto: 3athlon.be)
Hawaii

Het schouderklopje van Iden bij Laidlow in de Ironman Hawaii “Ik zei dat ik trots op hem was…”

Het was één van de mooiste momenten van het WK Ironman in Hawaii toen de Noorse winnaar Gustav Iden na het uitkomen van Energy Lab bij de Franse leider Sam Laidlow kwam en hem een schouderklopje gaf en een low five als return kreeg. Wij vroegen aan Gustav Iden op de persconferentie wat dat schouderklopje betekende. “Ik zei geloof ik iets van dat ik trots op hem was. Ik kan het me niet meer helemaal herinneren. Sam is zo goed voor deze sport. Je moet wel van hem houden om in de Collins Cup zo eerlijk voor zichzelf te spreken, er een show van te maken en dan zo’n slechte race te hebben. En om hem dan hier zo te zien presteren in de grootste race ter wereld. Ik was echt trots op jou, eerlijk waar,” vertelde Iden.

Laidlow: “Er is enorm veel respect onder ons triatleten”

Sam Laidlow sprak over het respect dat de triatleten voor elkaar hebben. “Als ik van 1 iemand had moeten verliezen, dan was ik blij dat het Gustav Iden was. Woorden kunnen niet beschrijven hoeveel respect we voor elkaar hebben als triatleten. Daar is ook een reden voor. We maken samen zoveel mee samen, dan komt dat respect vanzelf,” aldus Laidlow, die het schouderklopje van Iden ook ‘cute’ vond.

Iden komt in 2023 niet terug naar Hawaii, Blummenfelt wel

In dezelfde persconferentie liet Gustav Iden weten dat hij na het WK 70.3 Ironman in St-George over 3 weken weer volop de focus legt op de korte afstand. “Ik mik opnieuw op de Olympische Spelen in Parijs, want Blummenfelt heeft al een gouden medaille. En ik wil graag zelf ook een keer goud, dus ik kom volgend jaar niet terug naar Kona. Dit tot groot jolijt van Sam Laidlow, die zijn kans rook voor volgend jaar. Tot Kristian Blummenfelt zich moeide. “Ik kom volgend jaar wel terug, ik wil in Kona die gouden medaille van Gustav overnemen,” aldus Big Blu, iets waar Laidlow het dan weer niet eens mee was.