Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bijna helft minder slots voor WK Ironman Kona 2024 in nieuwe kwalificatie ronde
Een iconisch beeld van bovenaf van een volgepakte Alii Drive aan de finish van het WK Ironman in Hawaii (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Bijna helft minder slots voor WK Ironman Kona 2024 in nieuwe kwalificatie ronde

Met de Ironman Lake Placid hebben we vorig weekend het einde bereikt van de kwalificatieperiode voor de mannen voor het WK Ironman Nice 2023. Dat betekent dus dat voor de triatleten de nieuwe kwalificatieronde voor het WK Ironman in Hawaii in 2024 van start gaat. Bij de bekendmaking van het aantal slots voor de wedstrijden die nog dit jaar gehouden worden, valt op dat er een pak minder kwalificatieslots te winnen zijn dan de vorige periode. In veel gevallen scheelt dat zelfs meer dan de helft tegenover vorig jaar. En dat heeft dan weer alles te maken met de splitsing van het WK tussen Kona en Nice.

Werd er voor het WK Ironman in Nice nog met slots gesmeten, met lange roll downs tot gevolg bij de prijsuitreikingen, dan wordt het straks een stuk moeilijker om je te kwalificeren voor Kona 2024. In het weekend van 5 en 6 augustus zijn er bijvoorbeeld slechts 15 slots beschikbaar in de Ironman Tallinn in Estland en in het Poolse Gdynia zijn er 20 slots te winnen. In Wisconsin in september zijn er 20 slots bij de mannen, maar wel 60 slots voor de vrouwen voor Nice 2024.

De splitsing van het WK bij de vrouwen en de mannen is de grootste reden voor het toekennen van minder slots. Toen de beslissing bekendgemaakt werd, hadden al veel triatleten hun slot geaccepteerd én betaald voor Kona. Zij kregen de keuze tussen deelname in Nice 2023 of het doorschuiven van hun slot naar Kona 2024. Uiteraard koos een groot aantal triatleten voor de tweede optie, waardoor er dus al veel plaatsen voor 2024 in Hawaii ingenomen zijn. Daarom zijn er over het algemeen de helft minder slots beschikbaar in de in 2023 resterende Ironman triatlons. Of dat ook geldt voor de Ironman-wedstrijden van 2024 is nog niet duidelijk. Het aantal slots per wedstrijd voor 2024 is nog niet bekendgemaakt. Hier vind je wel het overzicht van de slots per resterende Ironman in 2023.