Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde in 2024
De Triatllon van Vlaanderen trok altijd veel volk aan in Oudenaarde (foto: Triatlon van Vlaanderen RR)
Nieuws

Geen Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde in 2024

Er komt in 2024 helaas geen Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde, dat heeft organisator Rob Woestenborghs laten weten. Vooral het nieuwe koninklijke besluit dat een volledig afgesloten parcours vereist, in combinatie met wegenwerken in Oudenaarde dit jaar, maakt het onmogelijk om de populaire triatlon nog te organiseren. De triatlon werd sinds 2012 georganiseerd, toen Bart Aernouts en Joke Coysman er als eerste hun naam op het palmares mochten schrijven. De organisatie hoopt volgend jaar terug te keren en rekent er op dat hun cross-duatlon in november wel kan doorgaan. En ze houden ook zonder wedstrijd in de Vlaamse Ardennen toch een Start2Triatlon project voor triatleten in de streek van Oudenaarde.

‘De Triatlon van Vlaanderen is gebouwd op de schouders van fiere vrijwilligers en fantastische atleten,” laat Rob Woestenborghs weten. “Dat onwrikbaar partnerschap zorgde voor talloze epische edities, of het nu in prachtig weer was of in prachtige regen, elk jaar konden we atleten gelukkig maken… zelfs in coronatijden konden we toch organiseren!

Maar wegenwerken en het nieuwe koninklijke besluit dat een volledig afgesloten parcours eist, maken het onmogelijk om een fietsparcours aan te bieden. Onze parcoursverantwoordelijken lanceerden alternatief op alternatief maar die werden telkens afgekeurd. We laten jullie niet los, daarom organiseren we sowieso een nieuwe wintereditie. En volgend jaar? Dan zien we wel weer,” aldus Rob Woestenborghs.