Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dubbel voor thuisploeg KTT in Belgisch kampioenschap ploegentriatlon
De mannen van KTT pakken goud in het BK ploegentriatlon in Viersel (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Dubbel voor thuisploeg KTT in Belgisch kampioenschap ploegentriatlon

Feest voor KTT, het Kempisch Triatlon Team, aan het Netekanaal in Viersel, want de thuisploeg pakte zowel bij de vrouwen als bij de mannen de titel in het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon, een sprinttriatlon die per ploeg van maximum 5 starters en minimum 3 finishers moet afgewerkt worden. Bij de vrouwen was het powertrio met de Nederlandse Robin Dreyling, Hasse Fleerackers en toekomstig olympier Jolien Vermeylen een klasse te sterk. Bij de mannen kregen we een spannende strijd met een jonge KTT-ploeg die verdiend de titel pakten voor eigen volk.

Vermeylen, Dreyling en Fleerackers domineren

Robin Dreyling, Hasse Fleerackers en Jolien Vermeylen zijn Belgisch kampioen ploegentriatlon in Viersel (foto: 3athlon.be)
Robin Dreyling, Hasse Fleerackers en Jolien Vermeylen zijn Belgisch kampioen ploegentriatlon in Viersel (foto: 3athlon.be)

Zelfs een penalty van 10 seconden omdat Hasse Fleerackers haar bril naast de bak mikte in de wisselzone kon de KTT dames niet afstoppen zondag. Ze waren absoluut een klasse te sterk en rolden alle ploegen die voor hen gestart waren op. Jolien Vermeylen, in volle voorbereiding op de WTCS triatlon van Yokohama en volledig op koers om in Parijs aan de olympische triatlon mee te doen, nam Hasse Fleerackers en de Nederlandse Robin Dreyling mee op sleeptouw in het fietsen.

Ook in het lopen presteerde de thuisploeg sterk. Ze liepen naar de 16de plaats overall en pakten in 59’10 oververdiend de Belgische titel. Ze waren de enige vrouwenploeg die onder het uur bleef op de 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Het zilver ging naar 3MD WCUP Veldeman Dendermonde met Hannelore Willen, Lotte Vandekerckhove, Rhune Vansteenkiste en Laura Swannet. Karlien Claus, Odil Wittemans, Pauline De Groof en Mit Wittemans pakten het brons voor SP&O Cornelis Bedding Mechelen.

17 seconden tussen goud en zilver

Hét moment waarop de mannen van KTT beseffen dat ze Belgisch kampioen ploegentriatlon zijn (foto: 3athlon.be)
Hét moment waarop de mannen van KTT beseffen dat ze Belgisch kampioen ploegentriatlon zijn (foto: 3athlon.be)

Bij de mannen werd het een stuk spannender. Het leek lange tijd een secondenspel tussen een vijftal ploegen te gaan worden, maar in het fietsen maakte thuisploeg KTT duidelijk het verschil. Dries Matthys, Jorre Van De Weyer, Jens Smolders, Wout Ghielens en de Nederlander Ian Pennekamp stormden naar de Belgische titel in 53’55. Tom Van Cappellen, Dieter Boeye, Balte Thijs, Jonathan Wayaffe en Seppe De Graef waren op 17 seconden tweede en pakten het zilver. Het brons ging naar TRIGT met Peter Denteneer, Neal Van Vaerenbergh, Tuur Lemmens en kersvers papa Erwin Vanderplancke.

De mannen van Doornik waren 7 seconden sneller dan SMO-Scott, die vrede moesten nemen met de chocolade medaille. 3MD WCUP Veldeman Dendermonde werden vijfde, voor LTTD-Oilservice team 1, die 4 seconden sneller waren dan de veel vroeger gestarte LTTD-2 ploeg, die lange tijd in de virtuele hotseat zaten.

Bij de dames beloften ging de Belgische titel ook al naar KTT met Ann-Sophie Geentjens, Maxime Geentjens, Kaat Horemans, Eline Debecker en Marthe Roelants. Het Triatlon Team Limburg werd Belgisch kampioen bij de mannen beloften met Sebastiaan Haneca, Dries Vanspauwen, Yentel Bakker en Daan Vanspauwen. De Atriac Falcons met de wederoptredende Sofie Goos, Sylvia Onghena, Coprinne Heyrman en Nathalie Snoeks pakten de titel bij de vrouwen masters. Bij de mannen masters verlengde SP&O Mechelen hun titel met een zege voor Bart Thijs, Raf Vereycken, Olivier Cornelis, Edwin De Wit en Dirk Beersmans.

Uitslag BK ploegentriatlon Viersel 2024