Waan je op een Marokkaanse zandduin tijdens de Marathon des Sables met deze heerlijk zoete dadelreep. Boordevol natuurlijke snelle suikers, vitaminen en mineralen is het de ideale preworkout snack. De exotische zeemzoete smaak van dadels zorgt voor een aangename afwisseling van meer voorkomende energierepen. Let wel, tijdens de bereiding mag je niet bang zijn van sticky fingers…
Ingrediënten:
15 porties van 30 gram koolhydraten
30 madjoul dadels (600 gram met pit)
25 gram geraspte kokos
25 gram havermout
25 gram pompoenpitten
25 gram sesamzaad
15 gram cacaopoeder
Bereidingswijze:
Ontpit de dadels, leg ze op een snijplank en snij ze zo fijn mogelijk met een mes. Doe de dadels in een kom. Meng de rest van de ingrediënten kort door elkaar en vermeng dit nu met de dadel’brij’. Roer stevig door elkaar of kneed met je handen. Spreid uit in een vorm en laat opstijven in de koelkast. Snij in repen.
Volg 3athlon.be
Jogclub Podcast
FVDW
Zorgt Taylor Knibb voor nieuwe triatlontrend of had ze koude handen in 70.3 Ironman Oceanside?
Video: Indoor Triatlon Lievin
- Triathlon Brouwersdam onder vuur vanwege stayeren: ‘Misschien even uitleggen dat het niet mag?’
- Age Group succes IM 70.3 Venice-Jesolo: Berber Kramer op hot streak, ook winst voor Wouter Verstraate
- Thomas Cremers vijfde bij EK Powerman Alsdorf
- Sam Appleton en Regan Hollioake winnen Ironman Australië
- Paula Findlay met overmacht naar overwinning Ironman 70.3 St. George