Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn in Egmond: “Windkracht 7, dat wordt plezant”
Multisports

Seppe Odeyn in Egmond: “Windkracht 7, dat wordt plezant”

Dit weekend opent Seppe Odeyn het seizoen 2019 met een eerste straffe dubbelwedstrijd. Op zaterdag start hij in de Egmond-Pier-Egmond mountainbike beach challenge. Zondag volgt dan de altijd zware Egmond Halve Marathon. De Flandrien mikt opnieuw op het combiklassement in Egmond. De vorige twee jaren won de 7-voudige winnaar de combi in Egmond. Maar dit jaar zal het door de wind niet makkelijk worden.

Wij spraken Seppe kort op vrijdagavond. Hij was op vrijdagmiddag toegekomen aan de Nederlandse kust en verkende meteen het mountainbike parcours. En dat wordt lastig. “Ze voorspellen dit weekend tussen windkracht 6 en 7, dus dat wordt plezant,” regaeert een altijd goedlachse Seppe. “Het parcours is best lastig. De passage van de foto is bijvoorbeeld een heel moeilijke. Vraag is of je hier best blijft rijden, of de trappen oploopt?”

De vorige twee jaar was Seppe telkens de beste in de combi. In 2017 klopte hij triatlontopper Jorik Van Egdom, vorig jaar haalde hij het van Pim Moolenaar (winnaar in 2016) en Yennick Wolthuijzen. “Pim Moolenaar is opnieuw van de partij en ook Yennick Wolthuijzen is een te duchten concurrent. Tibor Zwaan is een heel sterke fietser, die ook zondag loopt (en in 2016 nog derde werd in de combi – redactie). En dan is er nog sterke mountainbiker Bram Imming. Die vertelde ons dat als hij zaterdag de mountainbike race wint, hij zondag ook aan de start van de halve marathon zal staan. Ook naar Mark Oude Benning ben ik benieuwd Afwachten dus.”

In Egmond zal het dit weekend bijna een maand geleden zijn dat Seppe zijn zevende overwinning in de Hel van Kasterlee wegkaapte. Maar die wedstrijd lijkt ondertussen verteerd. “Goh, door de koude lijkt het dit jaar wat langer te duren eer de Hel helemaal uit mijn benen is, maar ik ga er toch voor kiezen om voluit te gaan. Zaterdag wordt het vooral kwestie om zo lang mogelijk te volgen,” aldus Seppe.

In de King of the Beach leverde die tactiek hem alleszins al resultaat op. We volgen de prestaties van Seppe dit weekend op de voet op…