Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stenn Goetstouwers klaar voor 2019: “Kijk uit naar race met Marten Van Riel”
Stenn Goetstouwers in de 111 van Jabbeke (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Stenn Goetstouwers klaar voor 2019: “Kijk uit naar race met Marten Van Riel”

Stenn Goetstouwers maakte in 2018 zijn debuut op de volledige afstand en heeft in zijn programma voor 2019 zelfs twee Ironmans ingepland. “De komende jaren wil ik me volledig toeleggen op de volledige afstand,” vertelt de 185-Sportoase-Cecemel triatleet. In België zien we hem in de 111’s en in de Zwintriatlon aan het werk. “Ik kijk er heel hard naar uit, het is van 2013 geleden dat ik nog met Marten in een wedstrijd zat…”

Voor Stenn Goetstouwers was 2018 een jaar met ups en downs. Hij had een goed EK 70.3 Ironman in Helsingor, kende pech in de 111 van Jabbeke en brak zijn sleutelbeen in de Sterke Peer. Toch slaagde hij er in om net op tijd terug in vorm te zijn voor de Ironman Arizona, waar hij zijn debuut maakte op de volledige afstand.

Normaal al maand of 2 langer bezig

Zijn deelname in Arizona zorgde wel voor een ander winterprogramma.”De opbouw gaat momenteel heel goed,” vertelt Stenn. “Alleen ben ik nog niet zo lang bezig omdat Ironman Arizona pas in november viel. De opbouw is pas gestart in december terwijl ik de voorbije jaren dan altijd al een maand of twee terug bezig was.”

https://www.instagram.com/p/Bsi25RknpFa/

Ironman Klagenfurt en Barcelona

Het debuut in Arizona zag er goed uit, ondanks de letterlijk gebroken voorbereiding. De stap naar de volledige afstand is definitief gezet. “De hoofddoelen zijn inderdaad twee Ironmans omdat Arizona heel goed is meegevallen, zeker gezien de beperkte voorbereiding na de val tijdens de Sterke Peer triatlon. Uit die Ironman heb ik ook veel geleerd en de komende jaren ga ik me dus volledig toe leggen op de volledige afstand,” gaat de Tank van Wuustwezel verder. Op 7 juli doet hij de Ironman Klagenfurt en op 6 oktober volgt de ironman Barcelona.

Winnen van Marten wordt moeilijk

We gaan Stenn ook nog vaak in België aan het werk zien. Na zijn seizoenstart in de halve Challenge van Salou staan onder andere de 111 van Bilzen, de kwarttriatlon van Brugge en de 111’s van Jabbeke en Deinze op het programma. In september neemt hij ook opnieuw deel aan de Zwintriatlon en daar komt hij zijn ploegmaat Marten Van Riel tegen.

“Naar de Zwintriatlon kijk ik heel hard uit,” bevestigt Stenn. “Zeker omdat ik dan nog eens met Marten aan de start zal staan en dat is al geleden van Knokke in 2013, denk ik. Al ben ik realistisch en besef ik dat een overwinning dan wel ineens een stuk moeilijker gaat worden,” aldus de atleet van het Sportoase-Cecemel team.

Volledig 2019 Programma

07-04-2019: Salou – half Challenge

12-05-2019: Bilzen – 111

26-05-2019: Sankt-Polten – 70.3 Ironman

16-06-2019: Luxembourg – 70.3 Ironman

29-06-2019: Brugge – kwart

07-07-2019: Klagenfurt – Ironman

04-08-2019: Jabbeke – 111

25-08-2019: Deinze – 111

04-09-2019: Knokke-Heist – Zwintriatlon

06-10-2019: Barcelona – Ironman