Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Acht jaar later is Linde Herreman weer zwemster en triatlete
Bjorn Pollentier, Pieter Vanneste en Linde Herreman... Een toptrio (foto: Saskia Debeuf)
Nieuws

TBT: Acht jaar later is Linde Herreman weer zwemster en triatlete

Het is vandaag bijna dag op dag acht jaar geleden dat de triatloncarriere van Linde Herreman letterlijk een knak kreeg toen ze op training in Portugal werd aangereden. In deze throwback thursday spreken we acht jaar later met een positieve, optimistische Linde. “Tijdens het fietsen ondervind ik soms nog last van de rug, maar verder gaat het goed met me…”

Linde werd acht jaar geleden zwaargewond bij de aanrijding. Gelukkig herstelde ze al bij al redelijk goed, want het had veel erger kunnen aflopen. Maar haar rug bleef haar altijd problemen bezorgen. In 2015 nam ze de beslissing om te stoppen met triatlon, zoals ze toen bevestigde in de 3quest op de vragen van Sofie Hooghe.

Brons op EK openwater zwemmen

Maar in 2017 zagen we Linde terugkeren in de triatlonsport, eerst als zwemmer in een trio, later als individuele triatlete. Het leverde haar bij haar comeback wedstrijd meteen de overwinning op in Lommel. Vorig jaar pakte ze een bronzen medaille op het EK openwater zwemmen en deed ze het uitstekend op The Championship in Samorin met het Tricoo trio met Pieter Vanneste en Bjorn Pollentier. Ook in andere wedstrijden scoorde dit trio sterk.

Linde Herreman na haar bronzen prestatie op het EK openwater zwemmen (foto: Kurt Herreman)

Wij vroegen Linde naar haar plannen voor 2019 en we wilden vooral weten hoe het nu, acht jaar later, met haar gaat. “Alles gaat goed met mij,” vertelt Linde. “Momenteel heb ik wat last van mijn knie tijdens lopen maar ik zwem en fiets wekelijks en dat gaat vlot. Tijdens het fietsen kan ik soms nog wel wat last ondervinden van mijn rug wanneer ik veel kracht moet zetten, maar verder voel ik me goed.”

Ofwel meedoen, of supporteren voor Sybren

Of we Linde opnieuw individueel aan de start van een triatlon zien, is nog even afwachten, maar we gaan haar zeker nog tegenkomen. “Dit jaar zal ik opnieuw actief zijn in de trio-triatlons onder andere met Pieter Vanneste. Voorlopig zitten individuele triatlons er niet in, maar dat staat uiteindelijk wel nog op mijn verlanglijstje. Dan kan ik nog eens het pakje van Sybren aantrekken,” lacht ze. “Je gaat me sowieso tegenkomen, als zwemster van een trio of als supporter voor Sybren langs de kant,” aldus Linde.

Linde Herreman, in het pakje van haar vriend Sybren Baelde (foto: Saskia Debeuf)