Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Johan net niet, Charlotte en Jurgen wel naar WK in Nice: “En een week later trouwen”
Jurgen Vercarre, Charlotte Mensaert en John Mensaert in Oman (foto: Charlotte Mensaert)
Nieuws

Johan net niet, Charlotte en Jurgen wel naar WK in Nice: “En een week later trouwen”

Papa Johan Mensaert, dochter Charlotte Mensaert en verloofde Jurgen Vercarre deden dit weekend samen mee aan de 70.3 Ironman van Oman. Vorig jaar finishten ze alle drie ook al in de Ironman van Kalmar. Nu was het doel meer dan finishen. Het liefst wilden ze zich alle drie kwalificeren voor het WK in Nice in september, al was dat door blessure voor Johan een lastige. Johan werd vierde in zijn age group en greep net naast een ticket, maar Charlotte en Jurgen hebben wel een slot te pakken. “Dat wordt een bijzondere wedstrijd, want een week later trouwen…”

Charlotte won haar age group in Oman. We spraken de Midlon triatlete na afloop van een mooie maar zware wedstrijd. “Wat begon als het initiële idee om een winterse zonvakantie te nemen, leidde ons uiteindelijk naar de start van IM 70.3 in Oman,” vertelt Charlotte. “Het was vroeg en dus verzamelen in het donker aan de start op Qurum Beach, in de hoop dat de zon snel zou opkomen.”

“Zwaarste halve ooit”

Zowel zwemmen, fietsen als lopen waren pittig in deze age group only race. “We waren het er alle drie over een: het was een lastig zwemnummer met de golven en tegenstroming in het ‘vlakke’ Omaanse water. Wat volgde was een pittig fietsnummer in een machtig bergdecor. Met de zon als vurige supporter tijdens het looponderdeel vervolledigden we de wedstrijd. De laatste loodjes, in dit geval de volle 21,1 km, wegen dus wel degelijk het zwaarst.”

Charlotte en Mensaert gekwalificeerd voor Nice (foto: Charlotte Mensaert)

“Een week na het WK trouwen we”

Papa Johan, dochter Charlotte en verloofde Jurgen waren het er samen over eens dat het een loodzware wedstrijd was. “Dit was de meest uitputtende halve triatlon die we tot nu toe hebben afgewerkt. Voor Johan was een vierde plaats binnen zijn categorie met een aanhoudende achillespees blessure sowieso een onverhoopt succes. Voor ons is het de verwezenlijking van de stille hoop om aan de start te kunnen staan van het WK in Nice. En dat wordt een bijzondere wedstrijd want een week later trouwen Jurgen en ik,” aldus een blije Charlotte.

Een huwelijksreis een week voor de bruiloft, dat kan alleen bij een echt triatlonkoppel 🙂 Wij wensen Charlotte en Jurgen alvast heel veel succes toe…