Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kevin Strubbe en Mandy Dammekens winnen cross duatlon l’Eau d’Heure
Kevin Strubbe schiet uit de startblokken in l'Eau d'Heure (foto: Amandine Gilson)
Multisports

Kevin Strubbe en Mandy Dammekens winnen cross duatlon l’Eau d’Heure

In Vlaanderen is met de Veloopzwem in De Haan het triatlonseizoen begonnen, onder de taalgrens was er dit weekend de laatste cross duatlon van het seizoen. Die werd gewonnen door Mandy Dammekens en Kevin Strubbe, die zijn seizoen in schoonheid afsloot en enorm tevreden was met de overwinning.

Het was de derde keer dat deze wedstrijd georganiseerd werd en met zijn pittig parcours, staat altijd garant voor spektakel. Nadat ze vorig jaar enkel voor een sprintafstand kozen, werd er dit jaar terug een ‘Distance Olympic’ georganiseerd. Met de afstanden 10-36-5 was dit iets voor de langere afstandsatleten.

Niemand anders dan Svensson atleet Kevin Strubbe ging er, van bij de start, vandoor. Strubbe, die normaal gezien altijd de korte afstand voor zijn rekening neemt, waagde zich ditmaal aan de langere afstand en met succes. Na 10km lopen, wisselde hij met een voorsprong van 1’ op een groepje atleten.

“Conditie van voor BK”

Solo slim van Kevin Strubbe (foto: Amandine Gilson)

“Ik had me maanden voorbereid op het BK in Retie,” vertelt Kevin. “Dat ging door het stormweer niet door, maar ik ben blijkbaar nog in goeie doen. Vorige week kon ik in Frankrijk een tweede plaats bemachtigen in de Crossduatlon de Hinges en ook in l’Eau d’Heure ging het goed.”

Kevin bouwde zijn voorsprong uit tot 4 minuten in het mountainbiken. Die stond hij dan ook niet meer af en rondde zo zijn solo slim met succes af. Uit de achtergrond wist Steven Glorieux een sterk fietsnummer uit zijn mouw te schudden. De atleet uit de ‘Jaryd de Mooij-stal’ kon alle tegenstand achter zich houden en finishte mooi tweede. Antoine Lecocq vervolledigde het podium. Bij de dames wist Magali Saingery met afgetekende voorsprong te winnen.

Voor Kevin Strubbe was het een deugddoende zege en hij was vol lof over de cross duatlon. “Alle deelnemers waren unaniem. Dit is één van de mooiste wedstrijden op de Waalse kalender. Hier zou een Belgisch Kampioenschap niet misstaan,” aldus Kevin.

Stevige strijd op sprintafstand

Mandy Dammekens wint de sprintafstand (foto: Amandine Gilson)

De sprintafstand was een kolfje naar de hand van Lucas Pollet. De Lakwen-atleet, die vorig jaar ook al wist te winnen, duldde geen tegenstand en won in een tijd van 1u27’07’’. In de achtergrond was een mooie strijd aan de gang. Enkel de Franse Nicolas Marin wist uit de greep te blijven van de ijzersterke Dirk Beullens. Beullens, die hier een fietsparcours naar zijn hand vond, kon zo naar een derde plaats algemeen lopen. Hij werd hier ook eerste Master mee. Sam Willems, die op korte afstand van Beullens de 2de wisselzone binnenliep moest nog enkele sterke lopers laten voorgaan en finishte 7de. Bij de dames was Mandy Dammekens veruit de beste. Sofie Foulon, van het Bike Sensation team, moest in de laatste kilometer nog haar 2de plaats afstaan aan Inès Mommen, maar eindigde de zware wedstrijd op een mooie 3de plaats.

Uitslag cross duatlon Lacs de l’Eau d’Heuren LD 2019

Uitslag cross duatlon Lacs de l’Eau d’Heure Sprint 2019